Hirdetés

Felvillanyozó hálózat: ASUS PL-X31



|

Ismét a konnektoros powerline hálózati eszközök kerülnek fókuszba.

Hirdetés

Jelentősen felértékelődött az otthoni hálózatok szerepe az internet megjelenésével, de a technikai megvalósítás, azaz az otthoni infrastruktúra kiépítése a felhasználóra van bízva. Mivel senki sem szereti a tekergőző kábeleket, a Wi-Fi-technológia mellett ideális megoldást jelentenek az adattovábbításra a ház villamos hálózatát használó powerline adapterek.


A kizárólag párban kapható ASUS PL-X31 HomePlug AV Adapter két teljesen egyforma eszközből áll és elméletben 200 megabites átvitelt kínál. A beüzemelés egyszerű, csupán csatlakoztatni kell az eszközöket a konnektorba, illetve az egyik UTP-kábelt a számítógéphez, míg a másikat a switch-hez (vagy az útválasztóhoz), majd az előlapon található Groupping gombot kell benyomni, hogy a szinkronizálás megtörténjen. Ha a két eszköz egyszer megtalálta egymást, utána bárhova dughatjuk a PL-X32 egységeket a házon belül, nem kell újraszinkronizálni.

 

pl-x31-3.png
 

 


A PL-X31 sebessége – megerősítve a powerline eszközökkel kapcsolatos eddigi tapasztalatainkat – az ígért 200 megabit közelében sem jár, de még a 100 megabitet sem érte el, ráadásul a mérések igazolják a gyártó ajánlását, miszerint ne használjunk hosszabbítót és elosztót, mert az csökkenti az átviteli sebességet. Utóbbi tekintetben a powerline legnagyobb ellenfele az N szabványú Wi-Fi-technológia, ám mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

 

asus_plx31_1.png
 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.