Hirdetés

Asus ProArt PA246Q teszt



|

Profi, jó színhelyességű monitor az Asus műhelyéből.

Hirdetés

Nemrég számolhattunk be róla online hírrovatunkban, hogy az Asus beszáll a grafikus célú, professzionális kijelzők piacára. Olyannyira komolyan gondolta a gyártó ezt, hogy máris piacra dobta ASUS ProArt PA245Q monitorát, melyet már ki is próbálhattunk.

A 24 hüvelykes képátlójú képernyő 16:10 oldalarányú, válaszideje nem rossz, de egyéb jellemzői miatt nem kifejezetten mozizásra és játékra, hanem inkább színigényes grafikai munkákra hivatott. Egyszerű, mintegy két centiméteres káva keretezi, melybe még centiméter beosztást is fröccsöntöttek a kiadványszerkesztők kedvéért. A gyártó P-IPS panelre építkezett, melynek képe minden irányból (alulról is) jól látható. Tapasztalataink szerint akkor is tartja a színeket, ha a néző oldalirányba, fel vagy le jelentősen kitér, csupán a kontrasztból veszít valamennyit a látvány. Az IPS panel képpontjai képesek visszaadni az Adobe RGB színtér 98 %-át, így a monitor sokkal valósághűbbre kalibrálható mint egy közönséges készülék. A gyári kalibrációval eleve 5 alá szorítják a Delta E értéket.

 

 

Az állvány igen könnyen kezelhető, süllyszthető, emelhető, billenthető is, sőt, álló (portré) helyzetbe is forgatható a kép, ami DTP munkáknál lehet praktikus. Minden ma használatos csatlakozást kiépítettek, sőt a kép a képben funkcióval két videoforrást is figyelemmel kísérhetünk egyidejűleg. A kényelmet szolgálja a beépített USB elosztó és multi kártyaolvasó is, utóbbi nem ad önálló funkciókat a monitorhoz, csupán (bal) kéznél van és a behelyezett kártya tartalma a számítógépről érhető el. Hasznosak a beépített QuickFit segédvonalak (A4, Letter, fotó méretek, cm és coll beosztás), melyek pár gombnyomással előhívhatók. Kiváló színminőségével a grafikusok kedvence lehet a PA246Q, persze el is kérik az árát.

 

 

Névjegy:


Asus ProArt PA246Q
Forgalmazó: ASUS
Ár: 149 900 Ft


Adatok:


- 24,1" (61,2) képernyőméret
- 1920×1200 képpont, 16:10 oldalarány
- 0.27 mm képponttávolság
- VGA, DVI-D, HDMI és DisplayPort bemenetek
- USB felcsatlakozás (HUB), két USB aljzat
- Multi PC-s kártyaolvasó (SD, MS, MS Pro, MS Duo, xD, MMC,SM)
- 400 cd/m2 maximális fényerő
- 6 ms válaszidő
- 1000:1 natív kontrasztarány
- 7,3 Kilogramm nettó tömeg
- 75 Watt tipikus fogyasztás

 


Értékelés

 


Előny: Jó színvisszaadás, fejlett állványzat, beépített segédvonal funkciók
Hátrány: Prémium árszabás, alapállapotban az átlagnál többet fogyaszt
Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatás: 5
Ár/érték: 3

(

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.