Hirdetés

Asus Sabertooth Z97 Mark S teszt: stabil alapok



|

Gyönyörű és megbízható az ASUS felső kategóriás alaplapja.

Hirdetés

Nem is olyan nagyon rég még majdnem minden alaplap egyforma volt, aztán e téren is egyre merészebbé váltak a dizájnerek – olyannyira, hogy mostanra eljutottunk a katonai mintás, hófehér alaplapig. Ráadásul ne legyintsünk azonnal, hogy biztos valami céllövöldés bóvlit kapunk látványos csomagolásban, mert egy vérbeli TuF lappal van dolgunk.

Hirdetés


A The Ultimate Force és a Sabertooth két nagyon fontos márkajelzése az Asus alaplapoknak. Sokak szerint ez fontosabb, mint a játékosoknak szánt RoG-széria, ugyanis itt nem (elsősorban) a tuning és a játékos extrák kapják a főszerepet, hanem a feltétel nélküli megbízhatóság és stabilitás. Ennek megfelelően a Z97 Mark S is egy olyan Sabertooth alaplap, amelyhez kizárólag megbízható, minőségi komponenseket használtak, és minden egyes lapot gyárilag teszteltek. Az Intel Z97-es PCH-jával szerelt, LGA1150-es alaplap igazi újdonsága a sarki álcázó mintás, vagyis fehér színre festett Thermal Armor. Ez elsőre több mint furcsán hangzik, ám egy fehér házba szerelve nagyon ütős látványt nyújt, különösen valamely világítós, kompakt vízhűtéssel szerelve.


A dizájnt félretéve marad egy fejlett vezérlőkkel és SATA Expresszel ellátott, minőségi alaplapunk, amellyel olyan extrákat kapunk, mint például a minden porthoz és kártyahelyhez járó porvédő takarólemez és dugó, továbbá extra hődiódák és kilenc darab ventilátorcsatlakozó. A fehér Sabertooth Z97 Mark S a színét leszámítva nem igazán különbözik a normál modelltől. Sajnos azonban a fehér, katonai mintát a DIMM-foglalatok és egyéb csatlakozók nem kapták meg.


Névjegy

– Ár: 93 400 Ft
– Forgalmazó: Asus Magyarország
– Teljesítmény: 9
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 6


Adatok

– Intel Z97 chipkészlet
– ATX méret
– TuF-széria
– CFX/SLI-támogatás
– Dual LAN, Thermal Armor és Thermal Radar 2
– 5 év garancia
– 8×USB 3.0
– 3419 pont PCMark 8, CineBench R15 848 cbs
– 13,8 s rendszerindulás


Előny: megbízható TuF alaplap, fejlett vezérlők, sok egyedi extra, 5 év garancia
Hátrány: nincsenek M.2 és alaplapi kapcsolók, magas felár az extrém színért


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.