Hirdetés

ASUS Trinity: hárommagos VGA



|

Az ASUS három darab Radeon HD3850 magot rak új VGA kártyájára.

Hirdetés

Úgy tűnik a hármas számba beleszerethettek a gyártók, mivel az AMD után most az ASUS is a hárommagos felépítéssel próbálkozik, természetesen a grafikus kártyák terén. Az EAH3850 Trinityn három darab, a noteszgépekből ismert grafikus kártyák felépítésével megegyező MXM modul található AMD Mobility Radeon HD3850 lapkával. E megoldás a gyakorlatban könnyen megvalósítható, ráadásul kevés helyet foglal, mivel a három MXM modulokat párhuzamosan a fő nyomtatott áramköri lappal, a rajta elhelyezett foglalatokba kell illeszteni.

 

A magok hűtése hőcsöves megoldással történik, de a referenciakártya képei alapján úgy tűnik egy hűtőblokk is helyet kapott a hőcserélőnél, ezáltal egy már meglévő vízhűtéses rendszerhez is hozzácsatolható a Trinity. Számítási teljesítményét tekintve a kártya valószínűleg nem hagyja cserben a felhasználót, amiről a 960 darab shader processzor, 48 textúrázó és szintén 48 darab renderelő egység gondoskodik. Az órajelekkel kapcsolatban nem áll rendelkezésünkre semmilyen információ, mivel az ASUS egyelőre még nem döntötte el, hogy a kártyát piacra dobja-e, avagy örökre maradjon csak koncepció.

 

 

asus_eah3850_trinity_1_k.jpg

 

Fotó: Nordic Hardware

 

 

Ennek értelmében a kártya ára sem nyilvános, de találgatások szerint valamivel 500 dollár fölött lehetne értékesíteni -- mivel az MXM modulos kártyák ára minden bizonnyal drágább, mint az asztali megoldásoké általában --, ez pedig magasabb mint a piacon lévő kétmagos HD3870X2 jelenlegi ára, ami hivatalosan jelen pillanatban 449 dollár.

 

 

asus_eah3850_trinity_2_k.jpg

 

Fotó: Nordic Hardware

 

 

Az ötlet, hogy MXM modulokat használnának asztali grafikus vezérlők esetében, nem újkeletű, mivel az MSI már próbálkozott hasonlóval, de végül nem valósult meg belőle semmi; ha tehát az ASUS mégis a piaci bevezetés mellett döntene, abban az esetben a Világ első MXM-alapú asztali grafikus gyártójának tudhatná magát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.