Hirdetés

ASUS WL-500G Premium - Letöltőközpont a routerben



|

Látszólag egy normál router, ám a kissé megtévesztő külső mögött egy igazi letöltőközpont rejtőzik.

Hirdetés

Kézikönyvét végigfutva nyilvánvalóvá vált, mennyire sokoldalú eszközzel van dolgunk, ezért alig vártuk az éles próbát. Az általános beállítások elvégzése és a kiegészítő szoftver telepítése gyorsan és problémamentesen zajlott le, köszönhetően a remekbe szabott kezelőfelületnek. A WL–500gP-t számtalan szerepkörben – például nyomtatószerverként is – munkára foghatjuk, ám esetünkben e funkciók többsége háttérbe szorult a fő attrakció, a letöltőszerver mellett, amely egyedül, PC nélkül is képes üzemelni.
Resize of nagykep.JPG

Erre bizonyára többen is felkapják a fejüket azok közül, akik egy-egy letöltés miatt éjszakára is kénytelenek járatni a PC-t – nekik tökéletes társ lesz ez a router. Üzembe helyezéséhez USB-porton egy külső merevlemezt kell csatlakoztatnunk hozzá, amelyre majd letölti az adatokat. Sajnos csak a FAT32 vagy EXT2-re formázott lemezekkel boldogul, ami azért kellemetlen a Windows-használóknak, mert ezáltal legfeljebb 2 gigabájtos állományokat tölthetnek le.

 

A letöltés megkezdéséhez persze elengedhetetlen a számítógép és az ASUS saját szoftvere. A Download Mastert telepítjük a PC-re, megkezdjük vele a letöltéseket, ez után viszont magára is hagyhatjuk az útválasztót, hadd végezze el az érdemi munkát, akár órákon át is. Működésével kapcsolatos érzéseink kicsit felemásak: a webes és az FTP-letöltés kiválóan üzemel, ám a BitTorrent időnként megmakacsolta magát. Ha azonban a PC-s szoftvert sikerült rávenni a letöltés megkezdésére, akkor a továbbiakban maga a router már kifogástalanul működött, így a hardveres résszel maradéktalanul elégedettek voltunk.

 

Előny: Sokoldalú, jól kialakított kezelőfelület

Hátrány: Nem ismeri az NTFS-partíciót, néha problémás a torrentes letöltés

Resize of kiskepnek.JPG

 

 

Adatok:

 

-- Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozási lehetőség

-- Négyportos kivitel

-- Két darab USB 2.0-s csatlakozási lehetőség

-- Nyomtatószerverként is üzemel

-- FAT32 vagy EXT2-re particionált merevlemezzel képes együttműködni

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.