Hirdetés

Mozis hang a PC-be: ASUS XONAR HDAV 1.3 Slim



|

Elengedhetetlen a házi-mozihoz, ha élvezni akarjuk az új hangformátumokat

Hirdetés

Sajnos a digitális átvitelre használt koaxiális és optikai kábelek sávszélessége korlátozott, ezért a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, valamint DTS-HD Master Audio átvitele csak HDMI 1.3 csatlakozókkal és az azokhoz szükséges kábellel valósítható meg. Ebből kifolyólag egy olyan speciális eszközre van szükség, ami képes a grafikus kártya és a hangkártya kimenő jeleit egyetlen HDMI-kimenetre küldeni.
Az alacsony profilú HTPC-házakba is beszerelhető, PCI-foglalatba illeszkedő ASUS Xonar HDAV 1.3 Slim-et pontosan e probléma áthidalására találták ki, ha nincs gyárilag HDMI-kimenetes integrált grafikus kártyával és HD-hangok kezelésére alkalmas (szintén integrált) hangkártyával ellátott alaplapunk vagy grafikus vezérlőnk.

 

asus_xonar_hdav1.3_slim_boxshot_k.jpg
 

 



A hangkártyaként funkcionáló Xonar HDAV kártya hátoldalán található HDMI-bemenetre kell csatlakoztatni a videokártya HDMI- vagy DVI-kimenetét – amelyhez kábelt is ad a gyártó –, míg a HDMI-kimeneten kapjuk meg a komplett (hang és kép) jelet, amit végül továbbíthatunk az erősítőbe.
Annak ellenére, hogy az adott termék a hangkártya funkcióját is ellátja, többcsatornás analóg kimenet nem kapott rajta helyet, ám a Dolby Digital Live szolgáltatás miatt nincs is rá szükség, ezért inkább egy hagyományos S/PDIF (optikai és koaxiális egyaránt) szerepel a hátoldali csatlakozók listáján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.