Hirdetés

ASUS Zenbook UX21



|

Vajon van olyan jó, mint a MacBook Air? Kipróbáltuk.

Hirdetés

A netbookok gyengélkedése és a táblagépek megerősödése nyomán kialakult piaci résre lőtt az Intel akkor, amikor kitalálta az ultrabook termékkategóriát és hozzárendelt egy részletes termékspecifikációt. Az így létrejött gépek pedig egyértelműen az Apple MacBok Air babérjaira törnek.

 

 

 


A nálunk járt, 11 hüvelykes UX21-es modell külsőleg tökéletesen elvégzi ezt a feladatot, annyival megfejelve, hogy a szálcsiszolt felületek, ha lehet, még különlegesebbé teszik a Zenbookot. Elképesztően vékony, és ennek ellenére masszív a gép, ami annak köszönhető, hogy a kézben tartott borítás egyben az ultrabook váza, így illesztési problémákat nem tudtunk rajta felfedezni. A Zenbook azonban zavaróan éles szélekkel és sarkokkal bír, ami miatt kellemetlen volt odébbtolni az ölben, asztalon tartott gépet. A HD-LED-kijelző nagy fényerővel és 1366x768 képpontos felbontással rendelkezik, multimédiás tartalmakat azonban vagy csak a 128 GB-os SSD-ről, vagy a az USB-portokon keresztül tölthetünk rá, hiszen optikai meghajtó már nem fért, férhetett el a gépben.

 

 

 


A rövid utat bejáró, kopogós érzetű gombokkal ellátott billentyűzeten küzdöttünk az írással, gyakran gépeltünk félre, és a kicsire szabott nyílgombokkal is nehezen békültünk ki. Bekapcsolás után tökéletes csendben dolgozott a Zenbook, és csak akkor hallottunk halk surrogást, amikor beindult az aktív hűtés. A nálunk járt tesztgép a legerősebb UX21-es a piacon, vagyis az Intel Core i7-es (2677M) processzora teszi a dolgát 4 GB DDR3 RAM és a CPU-hoz tartozó HD 3000-es integrált grafikai vezérlő társaságában. A különleges és ennek megfelelően magas árral rendelkező Zenbook UX21 megfontolandó annak, aki egy prémium minőségű, mobil munkaállomásra vágyik, és ebből a kettősből inkább az első tényező a fontosabb számára.

 

Névjegy 

 

ASUS Zenbook UX21

Forgalmazó: ASUS Magyarország Kft.

Ár: 344 900 Ft

 

 

 

Adatok


11,6" GlareType HD-LED (1366x768) képernyő, Intel Core i7 I7-2677M CPU (1800 MHz), 4096MB DDR3/1333 MHz RAM, 128 GB SSD, Intel GMA HD 3000 grafikus vezérlő, Windows 7 Home Premium 64 bit, 299x196x3,17 mm, 1,1 kg, hordtáska, USB-to-Ethernet, mini VGA-to-VGA kábel, Bluetooth 4.0, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, VGA-monitor, webkamera, 802.11 b/g/n, 24 hónap garancia

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.