Hirdetés

Asztali GTX 980 már laptopokban is!



|

Hamarosan piacra is kerülnek az első modellek.

Hirdetés

A gamerekenk szánt noteszgépek teljesítmény tekintetében eddig soha nem tudták felvenni a versenyt az asztali számítógépekkel, ám az NVIDIA változtat a helyzeten. A vállalat ma délután bejelentette, hogy a gyártópartnerei képesek lesznek teljes értékű GeForce GTX 980 grafikus vezérlővel kínálni a csúcskategóriás játékos laptopjaikat. Az első modellek heteken belül piacra kerülhetnek, az ASUS vízhűtéses laptopja is megtalálható lesz a kínálatban.

Hirdetés


Az egyszerűen "GeForce GTX 980 for notebooks" névre hallgató grafikus vezérlő a kérdéses laptopok Intel Skylake processzoraihoz hasonlóan tuningolható lesz, pedig a túlhajtás funkciót szokás letiltani a túlmelegedés megakadályozása érdekében. Kíváncsiak vagyunk, hogy az új grafikus vezérlővel szerelt laptopok ettől függetlenül nem kapnak-e majd hőgutát a nyári kánikulában. Maxwell architektúra ide vagy oda, komoly izzasztás hatására gyorsan forróvá válhat a helyzet a burkolat alatt.


NVIDIA  GeForce GTX 980 for notebooks specifikációk:

- Maxwell architektúra
- 2048 CUDA mag, 128 textúrázó, 64 ROP
- GPU órajel: 1126-1170 MHz
- VRAM: akár 8 GB, GDDR5, 7 GHz, 256 bites busz


(Forrás: Tom's Hardware)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.