Hirdetés

Átalakítható gépekkel könnyebb az élet



|

Az ultrabookok újabb generációi között mindenki találhat magának való darabot. Ezekkel a gépekkel egyszerűbb a munka és a szórakozás is.

Hirdetés

A táblagéppé alakítható vagy az átalakítható, érintőkijelzős gépek legnagyobb előnye, hogy számtalan új dolgot művelhetünk velük. Itt persze nem arra gondolunk, hogy milyen jól néz ki, ha átpörgetjük a Dell XPS kijelzőjét, vagy hogy mennyire nyűgözhetjük le az ismerőseinket egy két kijelzős masinával, mint amilyen az ASUS Taichi. Nem erre gondoltunk. A PC-k új megújult, vékony, könnyed formába öntött generációjával egyedien használhatjuk ki a bennük rejlő lehetőségeket.

 

 

Akik céges területen mozgolódnak, számukra nincs is jobb választás egy átalakítható gépnél. Átpörgetheti a kijelzőt, hogy az ügyfelük lássa miről is van szó és miközben prezentálnak a billentyűzetet továbbra is használhatják. A táblagéppé tépető gépek további előnye, hogyha megbeszélésre siet a tulajdonosa, akkor elég a tablet részt vinni és azon halkan is tud majd odabent pötyögni, nem zavarja az épp prezentálókat a billentyűzet kattogásával.

 

 

A hagyományos noteszgépekhez képest az átalakítható gépek nagy előnye, hogy rendkívül könnyűek. Az irodában, vagy otthon úgy szaladgálhatunk velük az egyik helyről a másikra, hogy közben netezünk és/vagy az excel táblába töltjük fel az adatokat. Nem szakad le a kezünk. Bárhova leülhetünk. Egy régebbi laptoppal ugyanezt nehezebb megtenni. A nehéz gépek cipelését hosszútávon mindenki megérzi. A könnyű ultrabookokat szinte észre sem lehet venni. Egyrészt ezért is előnyösek, ha az otthonunktól vagy az irodától távol tevékenykedünk.

Mobilitásuk mellett az átalakítható gépek új generációjának tagjai kiváló térképekkel is szolgálnak. Segítségükkel és a rájuk szabott térképalkalmazásokkal pillanatok alatt feltalálhatjuk magunkat az idegen környezetben. A modemes darabok internetkapcsolatának hála pedig az interaktív, kiterjesztett valóságot is bevethetjük, mellyel megtudhatjuk merre találjuk a népszerű éttermeket, kávézókat, szórakozóhelyeket vagy épp amit keresünk.

 

 

Persze nem minden csak a munkáról és az utazásról szól. A gyerekek például kifejezetten hamar rákapnak az érintőkijelző nyújtotta szabadságra. Nem kell keresgélniük a megfelelő gombokat a billentyűzeten, egy két mozdulatot megmutatunk nekik és onnantól kezdve már maguktól is elboldogulnak. Ujjal festeni pedig még a felnőttek is szeretnek. Nem is véletlen, hogy a Windows 8-as gépek egyik legkedveltebb alkalmazásai között a Finger painting előkelő helyen szerepel. A gyerekek figyelmét az interaktív mesekönyvek is lekötik. Az érintőkijelzőnek köszönhetően közelebb kerülnek a megelevenedő történetekhez, mintha csak hallgatnák vagy néznék a zajló eseményeket.

Az idősebb korosztály pedig táblajátékokat is inicializálhat az érintős felületen. A Lenovo egyik új masinája például egészen pontosan erre specializálódott, asztalba építhető interaktív társasjáték platformként mutatta be a cég a gépet. Az érintőkijelzőre szabott társasjátékokban az a legjobb, hogy több táskányi játékot is magunkkal vihetünk és nem kell amiatt aggódnunk, hogy eltűnnek a figurák és fontos kellékek. Mindig meglesznek és bármikor nekikezdhetünk a társaságfejlesztő játékoknak.

 

 

Mikor pedig nincs szükség a gépekre, akkor bárhol elférnek. Teljesen mindegy, hogy az asztalon vagy a szekrényen állnak. Nem foglalnak sok helyet. Aki pedig úgy érzi, hogy az ilyen szép nagy felbontású kijelzőket bűn nem használni, az amolyan képkeretként is bevetheti a gépet, melyben a kedvenc képek váltják egymást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.