Hirdetés

Átdolgozott hűtés a Galaxy GeForce GTS 250 kártyáján



|

A gyártó szerint az új hűtéssel akár 5 Celsius fokkal is hűvősebb lehet a G92-es grafikus mag.

Hirdetés

A kizárólag NVIDIA GeForce grafikus vezérlőket gyártó Galaxy új hűtéssel és nyomtatott áramköri tervvel próbálja GeForce GTS 250 vásárlásra buzdítani a felhasználókat. Az új típusnál a mérnökök elhagyták az NVIDIA által ajánlott hűtőt, és egy hatékonyabb, és várhatóan csendesebb megoldást csavaroztak a kékes-zöldes NYÁK-lapra. Bárki számára látható, hogy a légkavaró elhelyezésével a kártya által termelt hő üzem közben a házon kívülre távozik, bár annyit azért megjegyeznénk, a ventilátor lapátjai meglehetősen hasonlítanak a Radeon HD 3850/4850 kártyákon megtalálható, nem túl csendes légkavaróra. A csendesség tehát egyelőre megkérdőjelezhető, egyéb negatívum azonban nem merülhet fel a Galaxy új kártyájával kapcsolatban.

 

galaxy_gts250_1.jpg
 

 


Érdekes módon az új hűtés ellenére a mérnökök nem emelték meg a mag órajelét, az 55 nanométeres gyártástechnológiával gyártott G92-es GPU az NVIDIA ajánlásának megfelelően 738 MHz-en üzemel. Ebből kikövetkeztethető, hogy a stream processzorok üzemfrekvenciája sem emelkedett - 1836 MHz -, sőt, az 512 MB-nyi GDDR3-as memóriák órajelénél is mértéktartó volt a gyártó. Utóbbi esetében azonban van némi remény a plusz megahertzek elérésére, a felhasznált Samsung modulok késleltetése ugyanis 0,8 ns, így egy 100-150 MHz-nyi plusz könnyedén kihozható lesz a lapkákból.

 

galaxy_gts250_2.jpg
 

 


Az új Galaxy GTS 250 áráról és megjelenéséről egyelőre nincs információnk. Várni rá viszont mindenképp érdemes, hiszen egy kis túlhajtással könnyedén a leggyorsabb GTS 250 lehet belőle.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.