Hirdetés

Aten CS533 - PC, táblagép és okostelefon átkapcsoló



|

Minden jobb, ha van benne Bluetooth és ha kompatibilis az Aten Bluetooth átkapcsolójával.

Hirdetés

Hasznos szolgálatot tehet az Aten USB-Bluetooth Switch készüléke egy komplexebb munkaállomás esetén, ahol kényelmesebb lehet egy forrásról minden vezeték nélküli eszköz kezelése. A működési elv meglehetősen egyszerű: az Aten CS533 a számítógéphez USB-n csatlakozik, és szintén USB-bemeneten keresztül képes egy vezetékes billentyűzetet és egeret fogadni, majd ezek működését Bluetoothon keresztül továbbítani más eszközök felé (két csatornát kezel a készülék). Maga az eszköz látványra sem utolsó, visszafogott, elegáns fehér dizájnja még az elvetemültebb Apple-rajongóknak sem szúrhat szemet, és elvileg kompatibilis a legtöbb rendszerrel (Windows 2000, XP, Vista, 7, Mac és Linux, Andoroid, iOS), ám ez nem jelenti azt, hogy minden eszközzel szóba áll. Samsung 2012-es okostévével nem kommunikált tökéletesen (de felismerte), iPaden gond nélkül gépeltünk vele, androidos telefonok közül többet is hibátlanul kezelt, de pl. a Nokia Lumia 900 még csak nem is látta.

 

Ha éppen tökéletesen kompatibilis, akkor rendszertől függően az asztali billentyűzet és egér több eszközön is használható, a csatornák között az Alt-F2-vel válthatunk. Optimális működés esetén a CS533 jó szolgálatot tesz, csupán az a nagy kérdés, hogy mikor és milyen esetben optimális a működés. Arról ugyanis nincs pontos lista, hogy mely eszközökkel párosítható, milyen esetben használható az egér és a billentyűzet (az biztos, hogy az iOS nem kezeli az egeret, PC-s billentyűzet használható így Macen is, de maces billentyűzet csak Apple gépekkel párosítható), szóval marad a kísérletezés. Ez pedig nem a legjobb megoldás, akárhogy is nézzük, viszont ha sikerül mindent a helyére tenni, akkor a CS533 sokkal kényelmesebbé teszi több irodai, mobil-, vagy multimédiás eszköz kezelését. Kár, hogy ezek típusát még mi sem tudjuk pontosan meghatározni…

 

Adatok
- 2 USB-csatlakozó, 2 Bluetooth-csatorna kezelése, 0,9 m USB-kábel,

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.