Hirdetés

ATI + AMD



|

Hosszú hónapok találgatásai után ténylegesen megtörtént az egyesülés.

Hirdetés

Az üzleti tranzakció hirtelen, de nem váratlanul ment végbe. Szemfüles gazdasági elemzők már korábban felhívták a figyelmet azon jelek véletlen egybeesésére, melyek szerint egy lehetséges egyesülés készülődik. Feltűnő volt például, hogy az Intel hosszútávú terveiből eltűntek az ATI lapkakészlettel szerelt alaplapok. Az AMD magasabb rangú beosztottai közül is egyre többen és egyre sűrűbben látogatták a kanadai cég igazgatóságát. Az 5,6 milliárd dolláros üzlet csak úgy mehetett végbe, hogy az AMD átlagosan 30 százalékkal drágábban vásárolta meg az ATI részvényeket.

A cég további tervei közül egyelőre csak a Radeon X1950 XTX ismeretes, ami az X1900 XTX új, GDDR4 memóriával szerelt változata lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.