Hirdetés

ATI CrossFire, mint nyílt technológia



|

Lehet, hogy az AMD nyíltá teszi CrossFire GPU technológiáját?

Hirdetés

Egy ázsiai weboldal szerint az AMD lehet, hogy a közeljövőben más lapkakészlet gyártóknak engedélyezni fogja a CrossFire technológia használatát saját termékeiben. Bár ez komolyan elősegítheti a CrossFire támogatottságú kártyák eladását, a CrossFire-nek, mint az AMD multi-GPU-s techogiájának márkanévként nem biztos, hogy jót tesz.

Mind az NVIDIA SLI, mind pedig az AMD CrossFire technológiáját úgy fejlesztették ki, hogy csak az "engedélyezett" lapkakészleteken működhet két grafikus kártya szinkronban. Míg az SLI hivatalosan csak saját, NVIDIA alapú alplapjain működik rendesen (nem hivatalosan több lapkakészletet is rá lehet bírni a működésre különleges meghajtó programokkal), addig az AMD néhány Intel lapkakészletet hivatalosan is támogat a CrossFire-rel. Most pedig azt pedzegetik, hogy széles körben elérhetővé teszik a lapkakészlet gyártóknak - persze mindez csak szóbeszéd, amelyet az AMD még nem kommentált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.