Hirdetés

ATI HD 5970: dupla-GPU-s behemót, képekkel



|

A két GPU-val felvértezett csúcskategóriás ATI videókártyáról befutottak az első képek. Majdnem 35 centiméter hosszú.

Hirdetés

 

Az ATI legújabb, ötös szériájáról már szivárogtak ki információk, sőt, képek is. Most az Alienbabeltech csapata volt olyan szerencsés, hogy kezében foghatta a dupla-GPU-s szörnyeteget, amely nem csak teljesítményben söpör el minden eddigi riválist, hanem méretben is.

 

A kettő darab Evergreen GPU-val felszerelt kártya, hála a grafikus processzorának, már természetesen támogatja a DirectX 11-et, sebességét tekintve pedig hihetetlenül gyors.

 

5970-1.jpg

 

Azt, hogy milyen erős kártyáról van szó, energiaigénye is bizonyítja: a hűtőventilátor alatt egy hat-, illetve egy nyolctűs tápcsatlakozó kapott helyet, tehát csak egy megfelelően nagy teljesítményű és megbízható PSU mellett nem kell majd félnünk - illetve akkor is kell, a villanyszámla mellett egy másik, fontos dologtól is.

 

A legnagyobb problémát ugyanis a kártya mérete okozza. A HD 5970 13,5 hüvelyk, azaz 34,3 centiméter hosszú. Ez még a tesztelt Antec 1200-as háznak is majdnem sok volt, mondani sem kell, egy midi torony esélytelen az óriás befogadására.

 

Az AMD egyébként úgy döntött, változtat az elnevezési politikáján, ugyanis mint tudjuk, az 5850 és az 5870 utáni X2-es jelző a duplamagot jelentette. Ehelyett most 5950 és 5970-es modellekkel találkozunk majd. Az AMD emberei egyébként közölték, hogy a kiszivárgott képeken látható modell csak egy korai mintadarab - a végső, boltokba kerülő kártya a tervek szerint valamivel rövidebb lesz. 

 

5970-3.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.