Hirdetés

ATI Radeon GT vérfrissítés



|

Az X1900GT kiüti a nyeregből a verhetetlen ár-érték arányú NVIDA 7900GT-t.

Hirdetés

A két kártya belső felépítése nem sokban különbözik egymástól, de a GT-ben 48 helyett mindössze 36 aktív pixel shader feldolgozó egység található. A memória mérete a felére, 256 megabájtra csökkent, szemben az XTX fél gigabájtjával. A grafikus mag és a memóriák órajelét mintegy 8 százalékkal fogta vissza a gyártó, így az adatok alapján tökéletes ellenfele az eddig egyeduralkodó NVIDIA 7900GT-nek. Az ATI Radeon X1900GT természetesen Crossfire-kompatibilis, de még mindig külső kábeles összeköttetés szükséges a technológia kihasználásához.



Ami az árat illeti, a hivatalos bejelentés egyelőre még nem történt meg, de várhatóan az NVidia 7900GT árát célozza meg a gyártó.Nyitott kérdés még az is, hogy az új GT-t mennyire lehet majd túlhajtani, esetleg van-e lehetőség teljes értékű Radeon X1900XTX-et csinálni belőle, ugyanis ugyanarra a központi egységre épülnek.



A ma megjelent 6.4-es verziószámú Catalyst meghajtóprogram már támogatja az új kártyát, de a sorozatgyártás csak a holnapi napon, azaz április 14-én veszi kezdetét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.