Hirdetés

ATI vs NVIDIA - grafikus gubanc



|

A jelek szerint enyhe kétségbeesés jellemzi az NVIDIA jelenlegi helyzetét.

Hirdetés

A világ két meghatározó, grafikus megoldásokat szállító cége között folyamatosan dúl a háború. A verseny általában csak az árharcra korlátozódik, néha azonban elszabadulnak az indulatok. Nem először hallhattuk már, hogy az egyik cég meggyanúsította ellenfelét csalással - legyen szó meghajtóprogramokról, vagy akár hardveres megoldásokról. Néhányszor ki is derült, hogy ha nem is csalás de legalábbis nem teljesen tisztességes eszközöket alkalmazott valamelyik gyártó.


Legemlékezetesebb talán, amikor az NVIDIA egyik drivercsomagja olyan szinten volt a Futuremark 3DMark programhoz optimalizálva, hogy ezáltal a cég kártyái sokkal jobb eredményket produkáltak, mint az ildomos lett volna. A hatalmas botrányt egy javítás követte a Futuremark részéről, és egy bocsánatkérés az NVIDIA-tól. Most az NVIDIA érezte úgy, hogy ha már a saját termékeik istenítése nem hoz kielégítő eredményt, a támadással jobban járnak. Megkeresték hát az összes nagyobb hírportált, miszerint az ATI legújabb hotfixe csal.

 

nvidia-vs-ati.jpg
 


Az ATI a hotfix drivert célirányosan a most megjelent Far Cry 2-höz készítette, amely játék amúgy is fiaskó az NVIDIA számára, hiszen minden erőfeszítésük ellenére,az támogatja a DiretX10.1-et - amit az NVIDIA GT200-as szériája nem. A fórumokon megjelent jónéhány kép a játékból, ami azt hivatott bizonyítni, hogy bár az ATI meghajtó valóban gyorsabban futtatja a játékot, gyengébb a minőség. A hírportálok nem akarództak ráharapni a csalira, hiszen a bemutatott képek alapján a hiba szinte észrevehetetlen.


Az NVIDIA azonban nem adta fel, és közölte, hogy szerintük a ATI direkt ehhez a játékhoz írta a drivert - ami nem is volt titok soha. Mindkét cég alkalmazza ezt a megoldást, tesztelése egyszerű: ha átnevezzük a játék indítófájlját, más eredményt teljesítményt kapunk. Ez ellen sajnos nincs mit tenni, amíg a DirectX 11 meg nem érkezik bele kell törődnünk. Viszont nem feltétlenül baj, ha egy meghajtó minden játékhoz más beállításokat használ, hiszen egyrészt felülbírálhatjuk azt, másrészt legtöbbször a felhasználókat csak a sebesség érdekli.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.