Hirdetés

AVerMedia Game Broadcaster HD teszt



|

Internetes műsorszórás fennakadás nélkül? HDMI-ről is? Na az kell.

Hirdetés

Testvérlapunknál a GameStar magazinnál már jó ideje foglalkozunk videó-játékok felvételével, nagy érdeklődéssel próbáltuk ki ezúttal az AverMedia megoldását, a Game Broadcaster HD-t. A dobozban a kártyán kívül találhatunk egy szoftver CD-t, egy kis füzetet a legfontosabb tudnivalókkal, két RCA-jack hangkábelt valamint egy komponens-VGA átalakítót. A kártyát kézbe véve két bemenetet fedezhetünk fel, a már fentebb említett átalakító kábelhez használható VGA-t, és egy HDMI-t.

 

 

 

A három fő konzol (XBOX 360, PlayStation 3, Wii) mellett egy másik PC, illetve akár Apple Ipad képét is rögzíthetjük, bár fontos megjegyezni hogy utóbbiakhoz egy Apple kiadású közdarab is szükséges. A támogatott felbontások 640×480 60p-től egészen 1920×1080 60p-ig terjedhetnek. Videóinkat többek között MPEG-2, AVI, WMV, és a manapság rendkívül és jogosan népszerű H.264 formátumban is rögzíthetjük. Az AverMedia Center rendkívül egyszerűen és jól működik, kezelése egyértelmű, jól áttekinthető. Mindössze ki kell választanunk a használni kívánt bemenetet, a felbontást automatikusan képes detektálni, és már csak azt kell kijelölnünk hová és milyen tömörítéssel szeretnénk rögzíteni. HD MPEG-2 rögzítéshez egy manapság nem túl acélosnak számító Core2 Duo-val is beéri a kártya, de a kicsit szebb H.264-hez már nem árt minimum Core i5 750, vagy ezzel egyenértékű AMD processzorban gondolkodni, minimum 2 GB RAM-mal.

 

 

Összességében remekül használható kis kártyát hozott össze ezúttal az AverMedia, és ne feledjük hogy a felvételek készítése mellett, akár streamelni (közvetíteni) is tudja élőben aktuális játékunkat. A Boradcaster HD segítségével minden fontos pillanatot el tudunk menteni az utókornak.

 

 

Adatok

 

- Full HD felvétel és streaming 1920×1080/60p felbontásig PC/XBOX 360/PS 3/Wii forrásokból, félmagas PCI Express kártya kivitel, VGA/komponens/HDMI bemenetek, valós idejű MPEG-2 és H.264 felvétel, 3D videoforrás támogatása, AVerMedia Center szoftver

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.