Hirdetés

Az Acer gyártót vált, beszáll az NEC



|

Az Acer beszállítót vált, és a japán NEC is piacra dobja saját netbookját.

Hirdetés

Iparági források szerint az Acer arra készül, hogy 2009-ben 15 millió darab Aspire one netbook gyártását a Compal Electronicsra és a Wistronra bízza. Jelenleg úgy fest, hogy az eddigi beszállító, a Quanta Computer nem vesz részt a második generációs Aspire one gyártásában, mely várhatóan 2009 második negyedévében kerül majd a piacra. Az Acer nagyon ambiciózus terveket dédelget a géppel kapcsolatban, és 20 millió darab (!) leszállítását tervezi 2009-re - így persze kérdéses, hogy kihez kerül további 5 millió gép gyártása, tehát végső soron a Quantáé is lehet a megrendelés.

 

1020nec.jpg

Az NEC netbookja. A konfiguráció a "szabványos", a megjelenés retro

 

Az Acer és a Quanta kapcsolata nem felhőtlen, a források szerint az Acer nem elégedett beszállítójával. Ennek tudható be az is, hogy a cég jövő évi terveiben nem, vagy kevésbé hangsúlyosan szerepel a Quanta. Az Acer viszont elégedett lehet az eladásokkal, hiszen az Aspire one értékesítése a harmadik negyedévben elérte 2,2-2,3 millió darabot, és október hónapban már leszállítottak további 1,5 milliót, így a cég biztos abban, hogy teljesíti az év végén a kitűzött 7 millió darabos tervet.


Egyre több cég száll be a netbook-üzletbe... A hír folytatódik, kattintson! >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.