Hirdetés

Az AMD feladta a harcot az Intellel? (frissítve)



|

Pletykák szerint az AMD eltávolodik a PC-s üzlettől, azonban lehet, hogy az egyik problémát a másikra cserélik. A cég cáfolt.

Hirdetés

Egy AMD vezetőjének a nyilatkozata alapján elképzelhető, hogy a chipgyártó eltávolodik a PC-s üzletágtól, és a jövőben a mobilpiacra koncentrál. Az Bulldozer közepes teljesítménye meglehetősen negatív irányba befolyásolta az AMD vezetését a PC-s üzletággal kapcsolatban; hiszen a helyzet már nem volt olyan jó, mint korábban. A nyolcmagos processzoroktól mindenki sokat várt, azonban nem sikerült a nagy ellenfelet, a Sandy Bridge CPU-kat lenyomni.

 

 

Nem tudni, hogy ez pontosan hány százalékban játszott szerepet a döntésben, azonban úgy tűnik, hogy lehet az AMD feladja a harcot az Intellel szemben. Természetesen ez nem azonnali kivonulást jelent, hanem az erőforrások fokozatos átcsoportosítását a mobilpiac felé. Vélhetően egyre többet fektetnek majd a Fusion platformba is, hogy megfelelő lapkákkal szolgálhassák ki a tableteket és az okostelefonokat.

 

2011. nehéz év volt az AMD számára, hiszen több mint fél évig ügyvezető nélkül voltak. Később a változások azonban egyértelműek voltak, amit az AMD szóvivője is jó példával kommentált: "a helyzet már nem az AMD és az Intel harcáról szól". Az AMD drámai változtatásokat eszközöl, hiszen eltávolodhat a PC-s piactól, eközben saját memóriákkal jelentkezik, és 10 százalékkal leépíti az alkalmazotti létszámát. A mobilpiacon azonban ugyancsak nem lesz könnyű dolga, hiszen az ARM nagyon erős alapokkal van jelen, és az NVIDIA is próbálkozik a Kal-El jegyében.

 

 

Frissítés:

"Az AMD - a mikroprocesszor piac vezető szállítója - továbbra is elkötelezett az x86-os piac iránt. Stratégiai célunk az, hogy felgyorsítsuk a növekedésünket, és a gyártói tudásunkat kihasználva olyan termékeket kívánunk készíteni, amelyek képesek az alacsony energiafogyasztás követelményeinek, a felhő és a feltörekvő piacok támasztotta igényeknek megfelelni" - olvasható a gyártó közleményében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.