Hirdetés

Az AMD versenybe száll a notebook-piacon



|

A jelek szerint megerősíti helyzetét a notebookok piacán az AMD, a nyáron ugyanis 109 új laptopba kerülhet a gyártó processzorából.

Hirdetés

Az AMD a legtöbb piacon másodhegedűst játszik a rivális Intellel szemben. Talán a szerverpiac az, ahol kiélezett a verseny a két gyártó között, azonban ami az asztali PC-ket és a notebookokat illeti, az AMD-nek mindig is gondja akadt.

 

Egyes források szerint, amit a Reuters is megerősített, a helyzet változni fog, ugyanis az elkövetkezendő néhány hónapban 109 olyan új noteszgépet mutatnak majd be, amibe AMD processzor kerül. Ezzel szemben 2009-ben összesen 40 ilyen laptop volt, tehát ez tényleg komoly erősítésnek mondható.

 

Érdekesség, hogy tavaly a világszerte számolt CPU-szállításoknak csupán a 12,1%-a jutott az AMD-nek, és elképesztő 87,8%-a az Intelnek. Az AMD a fogyasztói szektorra szeretne koncentrálni, szerintük itt várható a legnagyobb növekedés.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.