Hirdetés

Az Asus is kihívót állított a Raspberry Pi-nak



|

Aránylag modern és erős alapokra épül a Tinker Board.

Hirdetés

A néhány éve új hobbista kütyükategóriát teremtett Raspberry Pi miniszámítógépnek már jó ideje kismillió kihívója van, így az elvárt teljesítménytől és szolgáltatásoktól, és persze a pénztárca vastagságától függetlenül mindenki megtalálhatja a választását. Most egy közismert név is beszállt a minigépek csatájába, az elkövetkező hetekben szélesebb körben elérhetővé váló Asus Tinker Board kifejezetten kompetens megoldásnak tűnik. Ebben az angol webes boltban már akad belőle pár darab, bruttó 55 fontot (durván 20 ezer forintot) kérnek a termékért.


Hirdetés


A riválishoz hasonlóan az Asus Tinker Board sem rendelkezik beépített háttértárral, helyette külön vásárolt microSD kártyán érdemes tárolni az operációs rendszert. A nagy érdekességét a négy darab Cortex-A17 maggal és ARM Mali-T764 GPU-val szerelt Rockchip RK3288 lapkakészlete, továbbá a 2 GB LPDDR3 memóriája jelenti. A gyártó szerint a processzora körülbelül kétszer nagyobb teljesítményű a Raspberry Pi 3 Model B-n használtnál, a GPU pedig H.264 kodek esetén akár 4K-s videókat is képes dekódolni. Ezen felül sokkal jobb minőségű hangchipet (192K / 24 bit), Ethernetből pedig gigabiteset kínál.




(Forrás: Liliputing)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.