Hirdetés

Az ECS bemutatta a világ legkisebb asztali gépét



|

A windowsos Liva alig 118 mm hosszú és 190 grammot nyom.

Hirdetés

A tajvani ECS a Computexen mutatta be a „világ legkisebb asztali” PC-jét. Az alig 118 mm hosszú és 190 gramm súlyú Liva Kit PC minden gond nélkül elfér a tenyerünkben. A „kit” szó ez esetben azt takarja, hogy a vásárlóknak maguknak kell összeszerelniük a gépet, de a gyártó szerint ez rendkívül egyszerű feladat, ami „nagyjából negyven másodperc” alatt megoldható.

Hirdetés

A Livába az Intel Bay Trail-M SoC-ja mellé 2GB DDR3L RAM-ot és egy 32GB-os merevlemezt építettek. Került bele Gigabit LAN, USB 3.0 és 2.0 csatlakozó, valamint HDMI- és VGA kimenet is. A gép alapból támogatja a Bluetooth 4.0 és a 802.11n Wi-Fi-szabványt is. A memória és a háttértár sajnos nem bővíthető.

Minden gond nélkül elfér a tenyerünkben

Mivel a két kijelzőport egymástól függetlenül is képes működni, akár két különálló monitort is csatlakoztathatunk az aprócska PC-hez. Jó hír, hogy a processzor alacsony energiaigényű Silvermont-architektúrájának és a kisfeszültségű DRAM-nak köszönhetően, a gépnek nincs szüksége tápcsatlakozásra. Az ECS tájékoztatása szerint „annyit fogyaszt, mint egy villanykörte”, így akkumulátorról is működtethető.

A Liva Windows 8.1 operációs rendszert futtat, de a hírek szerint hamarosan az Ubuntut és a Windows 7-et is támogatja majd. Az ECS szerint a mini-PC a feltörekvő piacok hagyományosan árérzékeny vásárlói, a gyűjtők, illetve azok körében lehet népszerű, akik házimozi rendszert építenek.

A memória és a háttértár nem bővíthető

A Livát várhatóan 200 dollár körüli áron fogják piacra dobni. Az ECS illetékesei egyelőre nem közölték, pontosan mikor és mely országokban mutatják be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.