Hirdetés

Az eladások alapján is eldőlt a Blu-ray HD DVD csata



|

Már elemzések is igazolják, hogy a Warner bejelentése döntőnek bizonyult a Blu-ray és a HD DVD között zajló csatában.

Hirdetés

Mindannyian emlékszünk a Warner megdöbbentő bejelentésére, Január negyedikén, a Consumer Electronics Show alkalmával: a filmkiadó ipar túlnyomó részét uraló óriás a jövőben kizárólag Blu-ray médián forgalmaz majd, HD DVD-n 2008 májusától többé már nem. Eddig csak találgatások voltak arra vonatkozólag, hogy ez mekkora csapást mér a HD DVD-re. Most kiderült, két független piackutató cég is nyilvánosságra hozta legfrissebb adatait és ezek bizony a Blu-ray végső győzelmét vetítik előre.

Az NPD Group felmérése az eladott lejátszókat vizsgálja és világosan látszik belőle, hogy a Warner bejelentése mekkora hatással volt a két formátum piaci részesedésére. Január első hetében - a Warner bejelentése előtt - körülbelül fele-fele arányban vásároltak a felhasználók Blu-ray és HD DVD lejátszókat. A bejelentést követő héten az eladott lejátszók 93%-a Blu-ray volt!

 

 

blurayhddvd.png
A lejátszók eladásainak változása 2007. december és 2008. januárjának második hete között.

 

 

Legalább ennyire érdekes a filmek eladásainak változása. A Nielsen Media Research adatai szerinta január 13-ával végződő héten soha nem tapasztalt arányban előzte meg a Blu-ray a HD DVD eladásokat. Az eladott filmek nem kevesebb mint 85%-a volt Blu-ray formátumú és csak 15%-a HD DVD.

 

 

nielsen011308.jpg

 

 

Most először történt meg az a "csúfság", hogy a top10-es listára csak Blu-ray film került fel, annak ellenére, hogy ezek közül hat kapható HD DVD korongon is.

 

 

nielsen_list_011308.jpg

 

Úgy tűnik, hogy hiába a HD DVD oldal minden próbálkozása, beleértve a hatalmas akciókat, a csata eldőlni látszik.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.