Hirdetés

Az eladók 58%-a Samsung HDTV-t ajánl



|

A J.D. Power and Associates felmérése szerint a nagyobb műszaki üzletek eladóinak 58%-a Samsung HDTV megvételét javasolja a vásárlóknak.

Hirdetés

 

plasmavslcd.jpg

Ha a HDTV-kről van szó, akkor a nagyobb műszaki üzletek eladóinak többsége Samsung LCD-t ajánl a vásárlóknak, legalábbis ez lett az eredménye a J.D. Power and Associates legutóbbi felmérésének. 2009 első hat hónapja alapján 1500 különböző vásárlónak 1200 üzletben a legtöbbször a Samsung márkát ajánlották, 58%-ban. Az év elején ez a szám 45% volt.

 

Érdekesség, hogy bár a piac és az ipar az LCD felé hajlik, a plazmatechnológia támogatottsága valamivel nőtt a korábbi időszakhoz képest, és igen sok esetben plazmát javasolnak a vevőknek. Ebben a kategóriában egyébként a Panasonicot részesítik legtöbbször előnyben.

 

A felmérés egyébiránt rámutatott, hogy az ajánlások nem az üzletek politikája alapján történik, hanem az eladók személyes tapasztalati befolyásolják azokat. Ugyanakkor sok panasz érkezett arra, hogy az üzletekben nem képesek kiemelni az egyes márkák és modellek közötti különbségeket.

 

samsung-hdtv.jpg

 

A bolti ajánlások mellesleg kimagaslóan nagy hatással vannak a gyártók pénzügyi eredményeire: a Samsung az amerikai piacot tekintve az utóbbi két év legmagasabb eladásait könyvelte el, míg a Sony több mint egy milliárd dollárt veszített az utolsó pénzügyi évben. Nem véletlen: 18 hónapja 18%-kal kevesebbszer ajánlották a Sony készülékeit.

 

A fenti példából is látszik, hogy az eladók javaslatai nagyon értékesek a gyártók számára, hiszen nem minden vásárló naprakészen felkészült HDTV témában - nem mindenki van tisztában azzal a polcokon szétterülő tévérengetegben, hogy mi a jó, és mi a csak olcsó.

 

Mi mindenesetre azt ajánljuk Önöknek, hogy vásárlás előtt mindenképpen nézzék meg, hogy mit szeretnének, és mielőtt választanának, olvassanak el néhány tesztet is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.