Hirdetés

Az érintőképernyős ultrabookok átrendezhetik a piacot



|

Ebben pedig a Windows 8 lehet a gyártók fő segítőtársa.

Hirdetés

Az ultrabookok jelenleg nem rendelkeznek érintőkijelzőkkel, azonban az Intel "hadjáratával" óriási támogatásban részesülnek. Jövőre komolyabb árcsökkenésekre és teljesítménynövekedésekre kell számítani.

 

2012. után az érintőpanelek alkalmazása várható az ultrabookok piacán - ez pedig azt a szó-beszédet indította útjára, hogy a szupervékony notebookok, amelyek érintésérzékenyek is lesznek; igen komoly versenytársai lehetnek az Apple MacBook Air gépének, az iPadeknek és az androidos tableteknek.

 

 

Az ultrabookok ilyen jellegű átalakulására azért is kell várni, mert nem csak az adott eszközök ára van jelenleg viszonylag magasan, de az érintőpanelek beépítése is olyan áremelkedéshez vezetne, amivel az ultrabookok elvesztenék a célcsoportjukat. 1-2 év után azonban alacsonyabb ár mellett, fejlettebb és olcsóbb panelekkel komolyan át is rendezhetik a piacot.

 

A panelgyártóknak a kijelzők vastagságából kell faragni, egyelőre sem a rezisztív, sem kapacitív verziók nem elég vékonyak, illetve olcsóak. Az ultrabookok úgynevezett hadjáratában a Windows 8 lehet a fő segítőtárs, ugyanis a redmondiak mostani OS-ével szemben ott már interaktív, érintésre optimizált felhasználói interfésszel dolgozhatunk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.