Hirdetés

Az EU szétszedné a Google-t, átalakul az LG, a Samsung és a Sony - hírösszefoglaló



|

Az EU-s képviselők a lehetséges visszaéléstől tartva darabolnák fel a webóriást - hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Az EU feldarabolná a Google-t

Először még csak ötletként merült fel, majd később az Európai Parlament képviselői meg is szavazták, hogy az Európai Bizottság vizsgálja meg, miként lehetne feldarabolni a Google-t. A képviselők többsége azt szeretné elérni, hogy a keresésekkel foglalkozó üzletágat leválassza magáról a Google, mivel lehetséges visszaélésektől tartanak. Bár Amerika szerint már az ötlet is abszurd, az EU úgy tűnik teljesen rászáll a Google-re, mivel már a kötelezően előírt cenzúrájuk hatékonyságát is kritizálják

 

Az EU mostanában nem szívleli a Google-t

 

Átalakulóban az LG, a Samsung és a Sony

Az utóbbi időben mindhárom nagy tech vállalatnál komoly döntéseket hoztak. A legkomolyabban a Samsung változtat, ugyanis nem csak kevesebb mobilkészüléket tesznek le az asztalra jövőre, de új vezetőt is ültetnének a mobilos ágazat élére, illetve eladják a védelmi, vegyipari és katonai technológiákkal foglalkozó divízióikat is. A Sony eközben az okostelefonok és a tévék rovására a PlayStationre koncentrálna, míg a mobilfronton rekordokat produkáló LG-nél a mobilos vezért egészségügyi gondok miatt kellett leváltani. 

 

Zajlik az élet a nagy márkáknál

 

Dübörög a Windows 10

A Windows 10 végleges kiadására még sokat kell várni, de azért az előzetes szép ütemben fejlődik. A legutóbbi frissítésnek hála már ISO formátumban is beszerezhető a redmondiak aktuális operációs rendszere, illetve az OS már FLAC formátumú hangokat is képes kezelni

 

Csempék a Start menüben

 

Így néz ki Csernobil egy drónról, Amerika bekeményít

Az 1986-os csernobili atomkatasztrófa bár nagyjából 20 000 évre tette lakhatatlanná a területet, annak látogatását rövid időre már engedélyezik. Így született meg egy videó Pripjaty környékéről, amelyet egy DJI Phantom 2 drónnak, egy Canon 7D fényképezőnek és egy GoPro3+-nak köszönhetünk. 



Amerika eközben szigorítaná a drónhasználatot, méghozzá elég komolyan. Az FAA pilótaengedélyhez kötné a kereskedelmi felhasználást, ráadásul csak nappali fénynél, 400 láb alatt és látótávolságon belül lehetne kezelni a drónokat, mindez pedig a kisebb modellekre is vonatkozik. 


Mégis lesz Steve Jobs-film

Bár a Sony Pictures letett a Walter Isaacson életrajzi könyvén alapuló, immáron két éve előkészítési fázisban lévő Steve Jobs-filmről, a Universal úgy látszik lát benne fantáziát. Olyannyira, hogy 30 millió dollárt fizettek ki a Sonynak a jogokért, és azonnal felkérték Michael Fassbendert Steve Jobs szerepére. 

 

Nem tétovázott a Universal

 

Szerintetek jogosak az EU-képviselők félelmei a Google kapcsán?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.