Hirdetés

Az év legjobb notebookja



|

MacBook? XPS 13? Netán a Razer Blade 2015? Egyik sem!

Hirdetés

Szubjektív, hogy kinek mi a legjobb notebook, de mi nem szeretnénk azzal elvenni a téma élét, hogy emiatt nem ajánlunk semmit, nem foglalunk állást vagy éppen 10 modellt ajánlunk, hogy mindenki megtalálja a számítását. Nem, inkább fogtunk néhány igazán jól sikerült modellt, ezekből kiszedtük a felesleges, drágító vagy éppen rosszul sikerült megoldásokat és összeraktuk azt a gépet, ami ha most szembe jönne velünk a boltban, nem riadnánk vissza a szervkereskedelemtől sem, csak a pénz meglegyen rá.
 

Hirdetés


Dell XPS 13

Kezdjük a CES legfelkapottabb gépével, a Dell XPS 13-mal (felső képünkön), amely megérdemli, hogy kiemeljék a tömegből. A Dellnek itt sikerült egy jól összerakott, ultrahordozható gépet készítenie úgy, hogy a billentyűzet és a 13 colos kijelző belefért egy 11,6-os gép házába. Ez azt is jelenti, hogy a zavaró káva nagyjából teljesen meg is szűnt. Álom notebookunkba ilyen kijelzőt szeretnénk, bár azt is megnéznénk, hogy mondjuk 14, 15 colos méretbe mekkora kijelző férne bele.


Razer Blade 2015

A teljesítményt a Razer Blade-től szeretnénk kölcsönözni, méghozzá a 2015-ös modelltől, amely ugyan nem GTX 980M-mel szerelt, de azért a GTX 970M is kellően gyors full HD-hez. Amit innen nem igazán szeretnénk megkapni, az a zajszint és a melegedés.


Asus RoG G751

Nagyon erős, de óriási az Asus RoG notebookja, amiből mi a touchpadot és a hangzást mindenképpen megirigyeltük. Emellett itt találkoztunk a legerősebb Intel Core i7-es processzorral is, úgyhogy ez is jöhet. Ugyancsak innen vennénk át az M.2-es SSD-t is, amely már PCIe-n kapcsolódik és mondjuk fél Terabájtos.


MacBook Air

A külső vonzó ugyan, mi inkább mégis az üzemidőt szeretnénk átvenni innen, amely a mai napig az egyik legjobb.
 


Fujitsu LifeBook U745

Némi biztonság sem ártana, ezért a Fujitsu Lifebookját is belevettük a mixbe, amiből a vénaszkenner látványos és hasznos extra. Emellett a két mozdulattal cserélhető akkumulátor és könnyű szerelhetőség is tetszett annyira, hogy saját gépünkbe is megkívánjuk. És ha már itt vagyunk, a dokkolónak is örülnénk.


Lenovo Thinkpad X1 Carbon

A billentyűzet itt a legjobb és a kialakítással, külsővel is nagyon elégedettek vagyunk, ezért ezek jöhetnek, bár azt mai napig nem tudjuk, miért maradt le a kártyaolvasó a gépről.


Az eredmény

Nézzük, milyen gép is sikeredett. Egy 14 colos, masszív alumínium házban egy 15 colos, IPS-es full HD vagy QHD kijelző üzleti notebookból vett, kényelmes billentyűzettel, kiváló szerelhetőséggel és cserélhető akkumulátorral. A gép lelke egy bivalyerős Core i7 CPU, 16 GB RAM, 512 GB-os, M.2-es PCIe SSD, valamint a játékhoz egy GeForce GTX 970M. Az üzemidő kb. 12-13 óra, tartozik hozzá dokkoló, a biztonságról a vénaszkenner gondoskodik, csendes a működése és nem melegszik borzalmasan. Mindez nagyjából 2 kg, az ára pedig nem több 500 ezer forintnál.


Neked milyen lenne az álomnotebookod?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.