Hirdetés

Drónt szeretnél? Ilyet vegyél!



|

Egyre virágzóbb jövő előtt állnak a kamerával felturbózott quadrocopterek - melyek az idei év legérdekesebb modelljei?

Hirdetés

A drónok ma már egyáltalán nem gyerekek kezébe való játékszerek, de még csak nem is okostelefonhoz megvásárolható felnőtt játékszerek. A repülő szerkezetek profi eszközökké nőtték ki magukat, amelyek az élet bármelyik területén hasznos szolgálatot tehetnek. Persze nem csak nagy területek felügyeletére, filmforgatásra és videók készítésére jók. Eltűnt személyek gyors fellelésében is kiváltképp hasznosak, na és persze a sok praktikus használati mód mellett a felesleges idő elütésére ugyanúgy alkalmasak, mint a hajdan kizárólag játszani jó quadrocopterek. Még érdekesebb, hogy lassan vannak csuklón hordható drónok is. 

Hirdetés

A quadrocopterek között természetesen ma is találunk rádióvezérelt modelleket, amelyek egyetlen erénye a rájuk szerelt kamera. Vannak azonban olyanok is, amelyek egy halom szenzorral vannak felturbózva, és önállóan is képesek repülni.  Az alább felsorolt verziókban közös, hogy olyan fogyasztói quadrocopterek, amelyeket egyből használatba lehet venni, és nem szükséges egyedileg építeni őket. 

 

3D Robotics IRIS+

Az IRIS+ kétségkívül az idei év egyik legnagyobb durranása. Mégpedig azért, mert rendelkezik az úgynevezett Follow Me funkcióval - ha van nálunk egy GPS-képes androidos eszköz, akkor a drón bárhová követ minket. A DroidPlanner app segítségével emellett repülési terveket is lehet készíteni tableten hozzá, korlátlan számú célponttal. 

 

Parrot Rolling Spider

A Rolling Spider eredetileg a 2014-es CES-en bukkant fel, és a lista legegyszerűbb drónja. Okostelefonnal vagy táblagéppel vezérelhető, ennek ellenére bőven van elektronika az apró eszközben. Bár önálló repülésre nem képes, és a repülési ideje is elég rövidnek tekinthető, hobbiszinten kiváló választásnak bizonyulhat, főleg a kis mérete miatt. 

 

DJI Phantom 2 Vision+

Áprilisban futott be a Phantom 2 Vision új frissítése, amely a fogyasztói quadrocopterek között a leghosszabb repülési idővel dicsekedhet (25 perc). A kamera tartószerkezetét három tengelyen keresztül stabilizálják, illetve a Wi-Fi-s hatótávolság is nagyobb a szokásosnál. Akár 16 kijelölt ponton keresztül is képes önállóan repülni. 

 

Parrot Jumping Sumo

Jumping Sumo vitathatatlanul a legszokatlanabb modell a drónok világában. Repülni igazából nem is képes, szárazföldi feladatokra/játékra alkalmas inkább. Ott viszont bárhol tartja a 7 kilométer per órás sebességet, és akármikor tud 80 centit ugrani. 

 

Parrot Bebop Drone

A Parrot halszemoptikás drónja az AR.Drone 2.0 utódja. Bár májusban mutatkozott be, egyelőre nem tudni, mikor és mennyiért lesz hozzáférhető. Jó hír viszont, hogy valódi 180 fokos látszószöggel rendelkezik, a 14 megapixeles szenzor pedig Full HD-s videókat, valamint JPEG és DNG fotókat is tud rögzíteni. 

 

Blade 350 QX2 AP Combo RTF

Bár a 350 QX2 nem számít a lista legkiforrottabb modelljének, cserébe az ára sem a legmagasabb. Ennek ellenére két tengelyen keresztül stabilizálja a kamerát, amellyel 1080p-s anyagokat képes rögzíteni, mobil eszközökre pedig 720p-s tartalmakat tud konvertálni. Több mód szerint is vezérelhető, a legfontosabb pedig, hogy képes hazatalálni. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.