Hirdetés

Az idei év legjobb okosórái



|

Megmutatjuk melyek voltak eddig 2015-ben a legjobb okosórák.

Hirdetés

Az okosórák piaca folyamatosan fejlődik, a kínálat pedig egyre nagyobb. Természetesen az effajta eszközök sok szempontból korlátozottak még, elég ha a kezelhetőségükre és az üzemidejükre gondolunk. Azonban az egyes modellek korántsem egyformák. Mit éri meg nézegetni és megvenni? Megmutatjuk, hogy 2015-ben, jelenleg mi számít jó vételnek. 

Hirdetés

 

Sony Smartwatch 3

A Sony aktuális okosórája több szempontból is különleges. Az Android Weart futtató eszköz transzflektív LCD-kijelzővel rendelkezik, ennek hála pedig napsütésben is könnyedén olvasható a képernyő. Szerencsére van háttérvilágítása is, de mivel nem kell mindig használni, ezért figyelemre méltó módon még aktív Bluetooth-kapcsolat mellett is kibír 3 napot egy feltöltéssel. 

Van benne GPS, vízálló, microUSB-kábellel tölthető, érintőképernyős, cserélhető a szíja - fémre is -, és bármilyen androidos telefonnal boldogul. Nincs benne viszont pulzusmérő, illetve a legnagyobb hibája az, ahogyan kinéz. Meglehetősen időtálló formát kapott, ami ugyan nem megy ki a divatból, de szépnek sosem lehet majd nevezni. 

 

Még fém szíjjal sem valami szép

 

LG Watch Urbane

Az Android Wear platform egyik újabb és legjobb képviselője az LG Watch Urbane, amely egészen hasonlít a rendes órákra. Ráadásul vízálló, rozsdamentes acél házat kapott, és 1,3 hüvelykes OLED képernyőt. Bár ezt mindig bekapcsolva lehet tartani, a környezeti fényhez nem alkalmazkodik. A nagyobb modellek közé tartozik, ezért csak annak ajánlott, aki megbékél a méretével, és a csuklója sem kicsi. 

Bluetooth-on vagy Wi-Fi-n keresztül tud ez is csatlakozni az androidos telefonokhoz, és van hangalapú diktálás. Akad pulzusmérő is, de GPS ezúttal nincs. Az akku 1-1,5 napot bír ki, a szíj itt is cserélhető. Igazából a méretei miatt kell alaposan meggondolni a választását. 

 

Android Weart futtat

 

Apple Watch

Nehéz lenne lehagyni a listáról az utóbbi évek egyik legjobban várt termékét. Ugyan a maga kategóriájában is nagyon drága eszköz sok tekintetben korlátozott, de legalább illik az iPhone-okhoz. Méregdrága kiadásban is létezik, van pulzusmérője, az operációs rendszere fejlődőképes. A kijelző gombnyomásra vagy a kezünk emelésére kapcsol be, ennek ellenére az akku csak egy napot bír ki benne, és nem is cserélhető. A szíj viszont igen, bár az sem olcsó mulatság. 

 

Egyre több tulajdonosa kritizálja, talán a magas ára miatt

 

Pebble Time

A Pebble Time a mezőny legfrissebb tagjai közé sorolható, és az androidos készülékek mellett az iPhone-okat is kezeli, egyedüliként. Van benne mikrofon, de ettől is érdekesebb, hogy a leghosszabb üzemidőt kínálja a piacon: 5-7 napot. A kijelző e-papír, vagyis olyan, mint az elektronikus könyvolvasóké. Éppen emiatt mindig be van kapcsolva, és napfényben is könnyen olvasható. Negatívum, hogy emiatt nem érintésérzékeny - négy gombot kapunk a navigáláshoz. 

Az új Pebble óra könnyű és lapos, vízálló, több stílusban és szíjjal is létezik. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Pebble a mai napig az okosórák Casioja. 

 

Nagyon hosszú üzemidővel

 

Motorola Moto 360

Apple Watch ide vagy oda, a legtöbben még mindig a Moto 360-at tartják a legszebb okosórának. Az 1,6 hüvelykes kijelzőt rozsdamentes acél veszi körbe, és egyáltalán nem hat vaskos játéknak, mint sok más modell. Mozgás közben energiatakarékosan világít, ha felemeljük a kezünket, akkor rendesen. Több színben és szíjjal is kérhető, és rengeteg számlap van hozzá már alapból is. Van pulzusmérője, de GPS nincs benne, és telefonálásra sem képes. Az akku sajnos itt csak egy napot bír ki átlagos használat mellett, de legalább vezeték nélkül egy óra alatt feltölt. Gyenge üzemideje ellenére a mai napig a piac legcsábítóbb darabja. 

 

Még mindig a legszebb

 

Ti melyiket próbálnátok ki? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.