Hirdetés

Az Intel Bay Trail babérjaira tör a VIA



|

Az AMD Kabini is a célkeresztjében van a VIA új 64 bites CPU-jának.

Hirdetés

A VIA Technologies meglehetősen régen mutatott bármit is x86-fronton, ráadásul manapság alig találkozunk a nevével az Intel és az AMD árnyékában. Ennek ellenére most újra alacsony fogyasztású x86-os lapkával próbálkoznak, amellyel az Intel Bay Trail és az AMD Kabini processzorok babérjaira törnének. 

Hirdetés

Az Isaiah II CPU várhatóan augusztus végén vagy szeptember elején mutatkozhat be. Egy alacsony fogyasztású négymagos processzorról van szó, ami elsősorban windowsos tabletekben és notebookokban, esetleg asztali gépekben teljesíthet szolgálatot. 

A VIA x86-os lapkát már 2008 óta nem mutatott be. Akkor az eredeti Isaiah CPU-val próbálkoztak, amit később Nano néven ismertünk. Az Intel akkoriban indította útjára az Atom processzorokat, amik azóta is sorra érkeznek, szemben a VIA megoldásaival. Az Isaiah II állítólag most a Bay Traillel és az AMD Kabinivel szemben is versenyképes lehet, de nem tudni, vajon milyen üzemidőket tehet lehetővé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.