Hirdetés

Az Intel szabadulna az online TV-platformjától



|

A chipgyártó sok pénzt és időt ölt a OneCue platform kifejlesztésébe. Most 500 millió dollárért eladnák.

Hirdetés

A felhasználók még ki sem próbálhatták, de a Bloomberg News híre szerint az Intel máris szabadulna saját fejlesztésű online TV-platformjától, a OneCue-tól.

A cég 500 millió dollárra taksálja a technológiát; a projekt keretében többek között szervereket, set-top boxokat és a tartalom streamelését lehetővé tévő okostelefon- és táblagép-alkalmazásokat is kifejlesztettek.

Hirdetés

Az Intel eredetileg idén ősszel szerette volna elindítani a szolgáltatást, de a bevezetést később 2014-re halasztották. A hírügynökség úgy tudja, hogy Brian Krzanich, a vállalat idén májusban kinevezett vezérigazgatója a kezdetektől fogva elvetélt ötletnek tartotta a platformot: úgy véli, cége nem rúghat labdába a kábeltársaságok dominálta televíziós piacon.

A Bloomberg News értesülései szerint a Verizon, a Samsung és a Liberty Group is komolyan érdeklődik a OneCue felvásárlása iránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.