Hirdetés

Az Intel tervei az Atommal



|

Az Intel Atom processzorainak jövője sokban hasonlít a rivális AMD terveihez.

Hirdetés

A Pineview kódnevű platform első képviselői valószínűleg jövő évben kerülhetnek piacra, amik már egyetlen lapkán egyesítenék az Atom processzort és egy grafikus vezérlőt. A Pineview-ban használt  CPU nagy mértékben hasonlít a jelenlegi Atom N270 verzióhoz, azért nem teljesen ugyanarról van szó.


Az Intel szerint az új technológiájukkal sikerült tovább csökkenteni a már így is „nevetségesen alacsony" energiafogyasztást, a központi egységbe integrált memóriavezérlővel pedig, teljesítménybeli javulás is sikerült elérni. A cég főmérnöke, Belliappa Kuttanna nem ment részletekbe a grafikus technológiájuk terén, révén nem a korábban használt G45 Express-ből ismert GMA X4500HD-ről van szó, hanem egy javított változatról, aminek a részleteit majd csak a jövőben fognak ismertetni.


intelamd.jpg


Amiről nem esett még szó, az az új lapka mérete volt. A jelenlegi Atom processzorok mérete nagyon kicsi, de a több beépített modul miatt a Pineview ennél már nagyobb kiszerelésben fog érkezni. A nagyobb méret miatt, közvetve lassulni fog a gyártás, a darabszám csökken, az így keletkező árrést pedig csak a processzor árával tudják majd kompenzálni. Ez, ha nem sikerül nagy eladásokat produkálni, észrevehetően felviheti a processzorok árát a jövőben.


Az Intel közleménye tovább szorítja a hurkot az AMD nyaka körül, akik november 13-án készültek részletes termékleírást adni az új, olcsó laptopjaikról.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.