Hirdetés

Az Intel X79-es lapkakészlete a régi és az új processzorokat is támogatja



|

Az LGA2011-es foglalatba illeszthető modellek mellett az LGA1366-os CPU-k is használhatóak lesznek.

Hirdetés

Bár az Intel X79-es lapkakészlete még nem készült el teljesen, a legújabb információk szerint az Intel úgy döntött, hogy az LGA2011-es processzorok mellett a régebbi típusú felsőkategóriás CPU-kat is támogatják, így az X79 a korábbi, LGA1366-os modellekkel is kompatibilis lesz.

 

A santa clarai vállalat már két új alaplapot is tervezett. A DX79TO (LGA1366) Thorsby névre hallgat, két PCI Express 2.0 x16 foglalattal rendelkezik, 8 SATA porttal, hatcsatornás audioval, gigabites Ethernettel, és USB 3.0-val. Eközben a Siler nevű DX79SI (LGA2011) három PCI Express x16 férőhellyel bír, továbbá 12 SATA porttal, 4 USB 3.0-ás porttal, nyolc memóriafoglalattal, nyolccsatornás audioval, 14 USB 2.0-ás csatolóval, gigabites Ethernettel, Wi-Fi-vel és Bluetooth-szal, valamint a megszokott elemekkel rendelkezik.

 

Az új alaplapokról hiányzik a PS/2-es csatlakozó, amelyet az átlagos egerek és billentyűzetek esetében használunk. Ez a döntés a gyártókat arra kényszerítheti, hogy ők is elfelejtsék a PS/2-es csatolót. Bár a két alaplap ugyanazt a lapkakészletet használja, eltérő férőhelyekkel, az újabb és a régebbi processzorok együttes támogatása miatt borsot is törhetnek az AMD Bulldozer-alapú Zambezi modelleinek orra alá. Az Intel hivatalosan nem kommentálta a híreket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.