Hirdetés

Az iPad összezúzza a PC-s piacot



|

A PC-s iparág leginkább csak a Windows XP nyugdíjazásának örülhet.

Hirdetés

Bár a PC-s piac egy ideje elindult a lejtőn, az utóbbi hónapokban végre úgy tűnt, hogy talán mégsem zuhan a süllyesztőbe a teljes szektor, ugyanis némi stabilizálódás volt megfigyelhető. Ezt támasztotta alá a Microsoft negyedéves jelentése is, amely viszonylag csekély, 7 százalékos visszaesést közölt a Windows árbevételével kapcsolatban. 

Hirdetés

A Wells Fargo Securities elemzői ugyanakkor azt mondják, a stabilizálódást nem a fogyasztóknak köszönheti a piac, hanem annak a ténynek, hogy a Windows XP nyugdíjba megy. Mivel a legtöbb cég lassan úgy dönt, hogy inkább nem kockáztatja az adatai biztonságát, és Windows 7-re frissít, ezért az üzleti szektor egyre komolyabb érdeklődést mutat a PC-s piacon. 

Ez persze nem jó hír a Windows 8-nak, de van rosszabb is. Az elemzők szerint nem is a PC-k árával van gond, hanem a tabletek növekvő népszerűségével, aminek most hatalmas löketet ad majd az iPad Air és a retinás iPad mini. A szakértők úgy gondolják, az iPadek és a jól árazott egyéb tabletek súlyos csapást mérhetnek a PC-s piacra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.