Hirdetés

Az Ivy Bridge-re fókuszálhat jövőre az Intel



|

Az Intel processzoreladásainak 75-78 százalékát teheti ki jövőre ez az architektúra.

Hirdetés

Az már tudott volt, hogy a Sandy Bridge hamarosan a pályafutása végéhez ér, azonban pontos információk eddig nem álltak rendelkezésre. Az Ivy Bridge mostanra közel teljesen lefedte a processzorpiacot. Ez azt jelenti, hogy a Core, a Celeron és a Pentium szériáknak ideje menniük, legalábbis amik a Sandy Bridge architektúrára épülnek.

A hírek szerint ez ilyen modellek készletei nagyjából kiürültek, így várhatóan a termékpalettáról is lekerülnek. A 32nm-es Pentium G870, G645 és G645T még idén visszavonul, ahogyan a Celeron G555, G550 és G550T is. A Pentium G440, Core i7-2700K, Core i5-3450, Core i5-2310 és Core i3-2105 valamivel tovább maradnak, de januártól már nem rendelhetőek. Asztali fronton kicsit tovább marad a Sandy Bridge - ebben a kategóriában jelenleg az összes eladás 60 százalékát teszi ki.

2013. első felében megérkeznek az Ivy Bridge-alapú Pentium és Celeron processzorok, illetve a Haswell is. Utóbbi jövőre az Intel eladásainak 4 százalékát adhatja, míg az Ivy Bridge a 75-78 százalékát. A Haswell csak a jövő év végére érhet el 20 százalék körüli részesedést, ekkorra a Sandy Bridge pedig közel kifut majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.