Hirdetés

Az LG is kilépne a PC-s piacról



|

A Sony húzása akár lavinát is elindíthat, egyedül az Apple van remek helyzetben.

Hirdetés

Csupán néhány nappal ezelőtt röppent fel az első pletyka, amely szerint a Sony megválna a PC-s divíziójától. A veszteséges Vaio üzletágat végül rekordgyorsasággal, néhány napon belül elpasszolta a japán vállalat. A húzással most lehet, hogy lavinát indítottak el, ugyanis a híresztelések alapján az LG is teljesen ki akar szállni a hagyományos PC-k piacáról. A jövőben ők is az okostelefonokra és a tabletekre koncentrálnának. 

Hirdetés

A The Guardian számításai szerint a PC-s gyártók átlagos nyeresége egy gépen 2013 harmadik negyedévében már csupán 24,09 dollár volt. Ezzel szemben az Apple teljes mértékben immúnisnak tűnik az változásokkal szemben. 

Három év alatt a Macek átlagára 1277 dollárról csak 1229 dollárra esett, és hozzávetőleg ez tízszer több nyereséget jelent. Bár pontos számokat nem tudni a profittal kapcsolatban, az Asymco szakértője szerint a mértékét 18,9 százalékosra lehet tenni. Ezzel számolva az Apple nyeresége is romlott az utóbbi években, de 241 dollárról még mindig csak 232-re, ami hatalmas profit a riválisokhoz mérten. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.