Hirdetés

Az LG sem gyárt több plazmatévét



|

Ezennel az utolsó nagy gyártó is kiszállt a piacról, itt az ideje váltani.

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt még a plazma televíziók jelentették az otthoni szórakozás csúcsát, mára azonban sokat változott a világ, rengeteget fejlődött a technológia, így a legnagyobb gyártók is az új modellek felé fordultak, folyamatosan leépítve az elöregedő kínálatot. A Panasonic még 2013-ban jelentette be, hogy abbahagyja az ilyen tévék gyártását, a Samsung pedig közel két hónappal ezelőtt húzta le a rolót.

Hirdetés

Az utolsó nagy gyártó az LG maradt, ám már a Samsung plazma divíziójának leállításakor borítékolható volt, hogy bizony itt sem maradnak már meg sokáig a technológiánál. Néhány koreai lap értesülése szerint Ha Hyun-hwoi, a részleg vezetője elárulta, hogy hamarosan leállítják a plazma tévék gyártását. Jelenleg egy elemzőkből álló csoport tanulmányozza a piacot és a gyártás részleteit, hamarosan hivatalos bejelentést is kapunk a pontos időponttal kapcsolatban.

Szép kis teljesítmény ez a gyártótól, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a legnagyobb elemzők már 2008-2009 környékén úgy gondolták, hogy itt az ideje elfelejteni a plazmákat. A legnagyobb gyártók tehát gyakorlatilag mind kiszálltak az üzletből, így ha még nem szántuk el magunkat egy drága hajlított OLED-re, vagy irtózunk az LCD tévéktől, itt az ideje, hogy elkapkodjuk a boltokban fellelhető utolsó darabokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.