Hirdetés

Az MSI bejelentette első, villámgyors SSD-it



|

Az óriási termékpalettájú gyártó már sok mindenbe belekóstolt, az idei CES-en debütált két szupergyorsnak ígérkező SSD is, mely főként gamereknek szól.

Hirdetés

Valószínűleg mindenki ismeri az MSI-t, mint alaplap, videokártya, gamer laptop, egér, billentyűzet, fejhallgató és sok más, sárkányos kiegészítő gyártóját, ezért is, vagy pont ezért nem meglepő, hogy a vállalat most bejelentette két új SSD-jét is. Az idei CES-en több gyártó - így a WD, a PNY és a Kingston - is szupergyors NVMe SSD kiadásával kápráztatta el az online közönséget, ám az MSI még ezeknél is jobb sebességet ígért: mindkét NVME SSD-je támogatja a PCI Express szabvány új, 4.0-s verzióját, akárcsak a Samsung 980 Pro vagy a WD Black SN850.

Az MSI reméli, hogy "új értelmet ad a gamer SSD fogalmának" a két TLC-alapú újdonsággal, amelyek 7000 MB/s és 6900 MB/s olvasási és írási sebességgel kecsegtetnek, valamint akár 4 TB maximális kapacitással szerezhetők be. Mivel több részletet nem árult el a CES-bemutatón a gyártó, így nem tudni, a két vonal miben tér el egymástól, mennyibe fognak kerülni és mikortól lesznek elérhetőek a piacon. A bemutatott fotók alapján azonban arra lehet következtetni a jelentős méretű hűtőbordák láttán, hogy minden bizonnyal nem a konzolosoknak szánják.

A kevés rendelkezésre álló információ alapján úgy tűnik, hogy az MSI SSD-jei valóban gyorsabbak lesznek, mint a Samsung és a WD zászlóshajói, legalábbis ami az írási sebességet illeti. A Samsung leggyorsabb 980 Pro SSD-je 5000 MB/s írási sebességet bír, míg a WD legjobbja, a Black SN850 már 5300 MB/s-t képes elérni. Az MSI SSD-je viszont a bejelentés szerint mérföldekkel előrébb van a 6900 MB per másodperces írási sebességével. Az olvasási sebességgel viszont nem körözi le a konkurenciáit, mivel mind a Samsung, mind a WD meghajtók azonos, 7000 MB/s-os teljesítményre képesek.

Hirdetés

Természetesen minél gyorsabb egy SSD, annál drágább szokott lenni, ami az MSI esetében nem lesz a legjobb üzleti stratégia, hiszen egy kis extra sebesség nem feltétlen ér meg egy-egy nagyságrenddel nagyobb kiadást. Amíg a PCIe 4 egyértelműen a jövőjét jelenti az SSD-nek, a régebbi, PCIe 3 meghajtók továbbra is tökéletesen elegendő teljesítménnyel rendelkeznek a játékokhoz és a hétköznapi felhasználás során. Így az gyanítható, hogy a PCIe 4 meghajtók árainak egy kicsit csökkennie kell, mielőtt jobban elterjedhetnének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.