Hirdetés

Az NVIDIA kiszáll az alaplapi chipset üzletből?



|

A napokban felreppent a hír, hogy az NVIDIA fontolgatja: kiszáll az alaplapi lapkakészlet üzletből. A cég cáfol, mások rácáfolnak a cáfolatra.

Hirdetés

Az egészről a tajvani komponensgyártók tehetnek, akik az iparágban terjengő pletykák 99 százalékát állítják elő. A szintén tajvani illetőségű DigiTimes reppentette fel még múlt pénteken azt a hírt is, hogy az NVIDIA úgy döntött: bedobja a törülközőt, és kiszáll az alaplapi lapkakészlet üzletből. Az NVIDIA hétfőn máris hivatalos cáfolatot közölt, miszerint a hír teljesen alaptalan. A magunk részéről hajlamosak vagyunk elhinni, hogy a cég nem fog kiszállni ebből az üzletből - az NVIDIA chipset üzletága mind AMD, mind Intel platformokon erősebb, mint valaha. A Mercury Research piaci felmérése szerint az előbbi platformon az utolsó negyedévben 60 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak a vállalat.

 

0805nvidia.jpg

 

Mi lehet akkor a híresztelés alapja? Tudjuk, hogy az Intel platformon legnépszerűbb lapkakészletek, az Intel saját termékei pont az ellenlábas AMD - ATI termékeinek összekapcsolását, a CrossFire X-et támogatják, az NVIDIA hasonló megoldását, az SLI-t pedig nem. Azzal, hogy az Intel az AMD technológiáját támogatja a jelenleg hozzáférhető, illetve az egészen közeljövőre várható Intel X58 lapkakészletében is - mely a cég legújabb üdvöskéjét, a Nehalem CPU-t is támogatja majd - teljesen kizárta az NVIDIÁ-t a csúcskategóriás grafikus megoldások piacáról.


Az NVIDIA elkészítette a gyógyszert erre a problémára, az nForce 200 chip képében. Ez gyakorlatilag olyan vezérlő, amely megoldja az illesztés problémáját az Intel alaplapjain. Csakhogy az alaplapgyártók - fogalmazzunk így - elég langyos fogadtatásban részesítették az újdonságot, hiszen nem sok minden szól amellett, hogy plusz költséget és feladatokat generáljanak a chipek elhelyezésével az alaplapokon. Sokkal egyszerűbb és kgazdaságosabb ATI grafikus vezérlőket eladni az Intel chipsetes alaplapokhoz.


Ha az NVIDIA kiszállna az alaplapi chipsetek üzletágból... (a hír folytatódik) >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.