Hirdetés

Az NVIDIA szerint csalt az Intel



|

Az NVIDIA komoly vádakat fogalmazott meg a Xeon Phi benchmark-eredményekkel kapcsolatban, de az Intel kitart az adatok mellett.

Hirdetés

Az Intel büszkén ismertette a Xeon Phi processzorainak a fejlesztése kapcsán elért eredményeit és méréseit, azonban az NVIDIA egyáltalán nem elégedett ezekkel. 

Hirdetés

Ami azt illeti, az NVIDIA szerint az Intel régi verziójú szoftverrel végezte a méréseket, ráadásul régi hardverekkel hasonlította össze az újdonságát annak érdekében, hogy a Xeon Phiről kedvezőbb képet fessen. 

Az Intel azt állította a prezentációi során, hogy a Xeon Phi 2,3-szor gyorsabb a neurális hálózatok tréningjében, mint egy rivális NVIDIA GPU. Az adatok és összehasonlítások alapján a skálázásban pedig 38 százalékkal jobb az Intel megoldása. 

Az NVIDIA mindkét eredményt vitatta, ugyanis a gyártó szerint az Intel a Caffe AlexNet benchmarkszoftver régi verzióját használta. Az új kiadás az NVIDIA-t hozta volna 30 százalékos előnybe. Szintén gondot jelent, hogy a Xeon Phit a régebbi Maxwell-alapú termékekkel hasonlították össze, és nem a Pascalra építőkkel - ellenkező esetben az NVIDIA 90 százalékos előnyben van. 

A skálázással kapcsolatban az NVIDIA megjegyezte, hogy az Intel 32 Xeon Phi szervert hasonlított össze 32 olyannal, amiben az NVIDIA négy éves, Kepler-alarú Tesla K20X hardvere volt. 

Az NVIDIA szerint a GPU-k jobb megoldást jelentenek a mélytanulási folyamatokban, az Intel viszont ezzel nem ért egyet. A közleményében megvédte az adatait a vádakkal szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.