Hirdetés

Az NVIDIA-t még az ág is húzza



|

A gyártó részvényeinek ára stagnál, a 8400M és 8600M chipek könnyen lehet, hogy hibásak, a 250 millió dolláros javítások mellé pedig még a Rambus is beperelte az NVIDIA-t.

Hirdetés

 

Ha minden hír igaz, akkor az NVIDIA rengeteg problémával néz szembe a következő hetekben. A gyártó számára a legelső aggasztó jelenség talán az volt, amikor kiderült, hogy a GeForce GTX 280-hoz képest az ATI jóval olcsóbb grafikus kártyája sokkal jobb választás lehet a felhasználók számára.

 

A gyártó részvényei egyébként a piaci árak nyomása miatt stagnálnak. Ami azonban az egyik legrosszabb, hogy az amerikai vállalat előző-generációs GPU-i és mobilprocesszorai hibásak, és az érintett chipek javítása vagy cseréje minimum 250 millió dollárjába kerül a cégnek.

 

nvidia.jpg

 

A források szerint a 8400M és a 8600M szériákban az összes G84 és G86 GPU hibás. Noha egyelőre ezt az NVIDIA nem erősítette meg, ha igazak a hírek; komoly gondban lehet a gyártó.

 

Mondhatni még az ág is húzza őket: a Rambus - igen, az a Rambus - úgy döntött, bepereli az NVIDIA-t. Állításuk szerint az SDRAM, DDR, DDR2, DDR3, GDDR és GDRR3 memóriavezérlőkkel kapcsolatban az NVIDIA 17 szabadalmat is megsértett. A Rambus egyébként azt állítja, hat éve próbál egyezkedni az NVIDIA-val, sikertelenül.

 

Ha mindez nem lenne elég, akkor a Blizzard és a Diablo 3 gondkoskodott róla, hogy még kellemetlenebb helyzetben érezze magát az NVIDIA - a tiszteletet parancsoló múlttal rendelkező játék folytatása az AMD ATI grafikus kártyáit részesíti előnyben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.