Hirdetés

Az NVidia tisztázza magát



|

Az ATI-AMD egyesülés után az NVidia került a bulvárhírek célkeresztjébe

Hirdetés

Az NVidia állítása szerint nem készülnek hasonló lépésre.

Az 5,6 milliárd dolláros üzlet következtében az elemzők azonnal spekulálni kezdtek, miszerint az ATI és AMD üzlet mintjára a másik két gyártó (az NVidia és Intel) is hasonlóan fog lépni -- vagy legalább szorosabb licenszmegállapodásokat fognak kötni.

Mike Hara az NVidia befektetési csoportjának alelnöke tisztázta a céget, és elárulta, hogy az NVidia nem készül hasonló tranzakcióra. Szerinte a mostani egyesülés nem változtat semmin, nekik továbbra is keményen kell küzdeniük, és bár ATI tisztában van azzal hogy mit csinál, most azzal vannak elfoglalva, hogy miképpen képzelik el a közös jövőt -- ezzel szemben az NVidia már pontosan tudja, mit kíván tenni a jövőben.

Az ATI és az NVidia nem csak grafikus megoldásokat szállít, hanem lapkakészleteket is, amelyek leginkább az AMD számára fontosak. Az egyesülés ellenére az Nvidia nyugodt, hiszen jelenleg ők szállítják a az AMD processzorok számára szükséges alaplapi lapkakészletek felét, és jelen állás szerint továbbra is a processzorgyártó partnere marad.

Az NVidia célja a közeljövőben, hogy megpróbáljon a mobil eszközök piacán hasonló sikereket elérni, mint az ebben a szektorban jelenleg domináns ATI.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.