Hirdetés

Az NVIDIA tovább veszít a videokártyák piacán



|

Ezzel szemben az AMD és az Intel egyaránt növelni tudta a részesedését.

Hirdetés

A Jon Peddie Research legfrissebb adatai a grafikus vezérlők piacáról a 2011-es év utolsó negyedévét ölelik fel. Az NVIDIA esetében folytatódott a lejtmenet, ugyanis míg 2010. végén a piac 22,5 százalékát birtokolták, addig mostanra ez az arányszám 15,7 százalékra csökkent.

 

Ezzel szemben a rivális AMD növelni tudta a részesedését, egy év alatt 24,2 százalékról 24,8 százalékra. A tavalyi harmadik negyedévhez viszonyítva az AMD 1,8 százalékot javított, míg az NVIDIA 0,4-et rontott.

 

 

Eközben az Intel a piac 59,1 százalékát birtokolja, ami bár 1,3 százalékkal kevesebb, mint 2011. harmadik negyedévében, éves szinten 6,6 százalékos növekedést mutat.

 

A tavalyi utolsó negyedév különlegesnek számított, ugyanis ezúttal a karácsonyi szezon nem hozta a szokott keresletnövekedést, hanem ellenkezőleg, csökkentek az eladások. Az NVIDIA szorult helyzete a belépőkategóriának - is - köszönhető, ugyanis az AMD és az Intel integrált grafikus vezérlővel szerelt processzoraival az NVIDIA nem tud ringbe szállni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.