Hirdetés

Az RTX 30 szériához képest jelentősen magasabb fogyasztása lehet az RTX 40 kártyáknak



|

Az Nvidia legújabb generációs GPU modelljei a legújabb híresztelések alapján akár 450 W-os táppal rendelkezhetnek.

Hirdetés

Az Nvidia hivatalosan még továbbra sem mutatta be a legújabb, csúcsteljesítményű videokártyáit, vagyis az Ada Lovelace architektúrával készült RTX 40 modelleket, azonban újabb híresztelések alapján egyre többet tudni a kártyák technikai hátteréről.

A vállalat tervei alapján a következő hónapokban számíthatunk egy hivatalos bejelentésre, viszont nemrégiben már kiderült, hogy nagy valószínűséggel milyen sorrendben fognak megjelenni a termékcsalád egyes tagjai. A legújabb források alapján ezúttal a videokártyák teljesítményére vonatkozóan derülhettek ki részletek.

Hirdetés

Az Nvidia cég bennfenteseihez a jelek szerint közel álló kopite7kimi nevű Twitter-felhasználó jelentkezett olyan adatokkal, amik alapján megállapítható, hogy az RTX 40 több energiát igényel, mint az RTX 30 széria tagjai.

Az adatok alapján az RTX 4090 akár 600 W-os fogyasztásra lehet képes, de az RTX 4080 és a GDDR6X memóriát használó RTX 4070 sem áll távol a 450 W-os, illetve 400 W-os értékekkel. Ha bízhatunk a kiszivárogtatott információnak, akkor az RTX 4060 is magasabb energiaigénnyel bír, mint az RTX 3070.

A hivatalos adatokra persze még várnunk kell, de az Nvidia remélhetőleg minél előbb megosztja ezeket, ha tényleg még 2022-es megjelenéssel kalkulál mindhárom RTX 40 modell esetében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.