Hirdetés

Az SSD-k éveken belül leválthatnák a HDD-ket



|

Bár sokak szerint a két adattároló-típus megfér egymás mellett a piacon, a harc tovább éleződhet.

Hirdetés

Noha sokan úgy gondolják, hogy az SSD-k és a merevlemezek megférnek egymás mellett, a két adattároló jövője gyakorlatilag a másikon is múlhat. A gyártók természetesen kiállnak a saját megoldásaik mellett, így az egyik fél a HDD-ket, a másik az SSD-ket temeti. Ugyanez figyelhető meg az elemzők és a kutatók körében is.

 

A jelenleg népszerű három nézet szerint az SSD-k mindig is csak a második helyen lesznek, míg mások úgy hiszik, a HDD-ket idővel teljesen lecserélik az efféle meghajtók. Sokak ugyanakkor a hibrid megoldásokban gondolkodnának.

 

 

A Digitmes Research legfrissebb véleménye szerint a fogyasztói piacon a merevlemezeket 3-5 éven belül helyettesítik az SSD-meghajtók. Természetesen ebben a HDD-"krízisnek" is szerepe van, ami ugyan megrázta a gyártókat, azok mégis a történelmük rekordbevételeire tettek szert (ami a veszteségeiket is bőven meghaladta). A merevlemezek ára túl magas, és bár a cédulákon szereplő összegek elkezdtek csökkenni, a folyamat túl lassú.

 

Az SSD-k árai is lejtőn vannak, és hamarosan ahhoz a ponthoz érhetnek, ahol már nem lesznek ilyen téren versenyhátrányban. 2012. első felében az átlagos SSD-árak a felükre estek. Jelenleg egy gigabájtért HDD-k esetén 0,09 dollárt kell fizetni, SSD-knél pedig 0,8 dollárt. Plusz erőt jelent, hogy az okostelefonok, a tabletek, a notebookok és az ultrabookok is a NAND Flash-alapú adattárolókat keresik. A HDD-k jövője azon (is) múlhat, hogy a gyártóik milyen fejlesztéseket érnek el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.