Hirdetés

Az ügyvezetőjét menesztett HP kárán hódít piacot az Acer



|

Az európai piacon óriási megrendeléseket szerzett az Acer. Elbocsátották a HP ügyvezetőjét.

Hirdetés

A Hewlett-Packard ügyvezetőjét, Leo Apothekert, mindössze néhány hónap után elbocsátották, kiábrándító döntései miatt. A viharokat a PC-s üzletág leépítése, a webOS elhagyása és az Autonomy felvásárlása okozták. A HP ügyvezetői székébe már meg is találták a megfelelő embert, ideiglenes vezető közbeiktatása nélkül. Az új vezér, Meg Whitman, az eBay korábbi ügyvezetője, és Kalifornia állam kormányzójelölte is volt. Az előbb említett döntések a piacon nehéz helyzetbe hozták a HP-t.

 

Ennek azonban sokan örülnek, így például a kritikus, rivális Dell is. Ennél is jobban az Acer, amely egyenesen a HP kárát tudta előnnyé kovácsolni. Az Acer hosszú ideje nehézségekkel küzd, ez főleg azért van, mert a fő piaca Európa, ahol viszont nem tesz jót az üzletnek az elhúzódó gazdasági recesszió.

 

 

A HP mostani üzletpolitikája azonban komoly zuhanást eredményezett a részesedésében, a megrendelők pedig más forrás után néznek. A nyertes úgy tűnik az Acer lett, ugyanis meglepően magas számú megrendeléseket kaptak az európai piacról. A jelenlegi adatok szerint nem csak szeptemberben, de októberben is tovább folytatódik a rendelések számának drámai emelkedése.

 

Az Acer annyiban kommentálta az eseményeket, hogy az idei második negyedévben sikerült megszabadulniuk minden felhalmozódott készletüktől, illetve megszüntették a személyi jellegű problémákat is a cégnél. A kettő együtt újra egészséges irányba tereli az Acert, mondja a gyártó. A jövő eldönti, hogy az eddigi veszteségeket sikerül-e nekik pótolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.