Hirdetés

Az ultrabook-piacra törnének be a HDD-gyártók



|

Óriási összeget fektetnek az 5 milliméter vastag merevlemezekbe.

Hirdetés

A merevlemez-gyártók a tavalyi áradások következtében a történelmük talán legnagyobb nyereségével folytatják a tevékenységüket. A készlethiány miatti tripla árak azonban nem boldogítják eléggé őket, most fájó ponton igyekeznek javítani, ez pedig az ultrabookok piaca.

 

Az ultrabookok esetében az árcédulát leginkább hizlaló tényezők az SSD-meghajtók, amelyek viszont vékonyabbak a HDD-knél és a hibrid adattárolóknál. A gyorsabb, de drágább és kisebb tárhelyű eszközök nagy előnye, hogy a HDD-k fizikai méretproblémával küzdenek.

 

Ez azonban nem marad sokáig így, ugyanis a hírek szerint a gyártók óriási összegeket fektetnek abba, hogy kifejlesszék az 5 milliméter vastag merevlemezeket. Természetesen az már egy másik kérdés, hogy a kis méretnek milyen plusz költségei lesznek a vételárban, illetve, hogy a hibrid változatok továbbra is gyorsabbak lesznek. Egyes vélemények szerint az sem elképzelhetetlen, hogy az 5 milliméteres adattárolók hibridek lesznek, és csak az ultrabookokhoz készülnek majd.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.