Hirdetés

Az űrkatasztrófát túlélt HDD esete



|

Sikeresen lementették a Seagate merevlemez adatait.

Hirdetés

 

Bár a Columbia űrsikló katasztrófája már régen történt (2003. február 1-jén), kutatóknak hála a személyzet utolsó küldetésén rögzített adatok egy részét most sikeresen lementették egy adattárolóról.

 

Az űrsikló törmelékei között a mentéskor rábukkantak egy 400 megabájtos Seagate merevlemezre, amely egy kísérlet adatait tartalmazta. A kutatók azt tanulmányozták, hogy a xenongáz lebeg-e mikrogravitációban.

 

shuttledrive.jpg

 

A kimentett HDD-t szakértőkhöz küldték: Robert Berg és csapata azóta dolgozott az adatok helyreállításán. A merevlemezre rögzített adatok 99%-át sikeresen lementették a tárolóról.

 

A Columbia legénysége átal utolsó küldetésükön gyűjtött, és most megmentett adatokat a Physical Review E nevű magazinban publikálták. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.