Hirdetés

Az USA-ban már Mac-en is lesz Wimax a Clearwire jóvoltából



|

Az USB hardver révén az amerikai Mac felhasználók is élvezhetik a legújabb mobil széles sáv előnyeit

Hirdetés

Az USB hardver révén az amerikai Mac felhasználók is élvezhetik a legújabb mobil széles sáv előnyeit, legalábbis a Clearwire és a Sprint hálózatán. Wi-Fi hozzáférési pontot is kínál a cég, új eszközei automatikusan átjárnak a 3G és 4G hálózatok között.

 

Kedden jelentette be a Clearwire szolgáltató, hogy WiMax hálózatához most már Macintosh felhasználóknak is kínál hardvert a csatlakozáshoz. Nem csak 4G/3G USB adaptert, hanem Wi-Fi hozzáférési pontot is kínál a cég ügyfeleinek.

Végre a Mac tulajdonosok is élvezhetik a legmodernebb szélessávú mobil internet hozzáférés előnyeit a most bejelentett Clear 4G+ Mobile USB (Series S) hardver révén. Már 2009. júliusában bevezette a Clearwire azt a duál USB modemet, amivel a PC-s felhasználók tetszés szerint csatlakozhattak a WiMax és 3G hálózathoz, a Mac hardvert pedig ugyanazon év végére ígérte. Mike DiGioia, a mobilszolgáltató képviselője az új termék bejelentésekor elmondta, hogy technikai nehézségek miatt nem sikerült tartani a beígért határidőt, csak az egynormás, kizárólag WiMax elérésre használható Mac hardver volt eddig kapható.

 

CLEAR 4G+ Mobile USB
CLEAR 4G+ Mobile USB

 

Az év végére a Clearwire 120 millió potenciális ügyfélre szeretné kiterjeszteni hálózati lefedettségét, ám jelenleg csupán 34 piacon van jelen, mintegy 51 millió ember számára elérhető. Ahhoz, hogy USA-szerte kínálhasson széles sávú lefedettséget, továbbra is többségi tulajdonosa, a Sprint Nextel 3G hálózatára van utalva a Clearwire, ahol nincs elérhető WiMax hálózat, ott 3G EV-DO (Evolution-Data Optimized) alapokra vált a kommunikáció. A Clearwire saját adatai szerint 4G hálózatán jelenleg 3 és 6 mbps között változik a hozzáférés sávszélessége, szerencsés körülmények között 10 megabites csúcsforgalmak is tapasztalhatók. Ezzel szemben a Sprint 3G rendszere átlagosan kevesebb, mint 1 megabites internet elérést biztosít.

 

Éppen ezért kritikus fontosságú a szolgáltatók számára, hogy az új Series S hardver a Mac felhasználók számára a helyileg elérhető maximumot biztosítja, ahol elérhető a WiMax, ott azt használja, egyéb helyeken pedig automatikusan a Sprint 3G hálózatát veszi igénybe. Az USB eszköz olyan MacBook és MacBook Pro eszközökkel használható, melyeken a Mac OS X 10.5.x vagy 10.6.x fut. Nem mellékes, hogy minden PC-vel is használható, driver támogatása biztosított a Windows 7, Windows Vista és Windows XP SP2 operációs rendszerekhez is, 32 és 64 bites változatokhoz egyaránt. Már most több nagyvárosban elérhető az eszköz, július elsejétől pedig minden Clearwire üzletben hozzáférhető lesz.

 

Eddig is kínált a cég olyan Wi-Fi hotspot megoldást, mely egyszerre több eszközt kapcsol össze a 3G vagy 4G mobil internettel. Eddig ehhez szükség volt egy kiegészítő USB adapterre is, de most már integrált megoldást kínál a gyártó, ami egymagában tartalmazza a Wi-Fi routert és a 3G/4G modemet is, ami egyszerűbben használható és olcsóbb megoldás DiGioia szerint. Az új eszköz neve Clear Spot 4G+ és más címkézéssel kapható volt már a Sprintnél is, gyártója egyébként a Sierra Wireless. Az eszköz automatikusan vált a Clearwire és a Sprint hálózatai között és 5 esszköz számár abiztosít hozzáférési pontot. Saját akkumulátoráról 3 órás működésre képes. Jövő hónaptól lesz kapható.

 

 

CLEAR Spot 4G+
CLEAR Spot 4G+

 

 

 

Egynormás változatot is ajánl majd a Clearwire, ami csak saját WiMax hálózatán lesz használható, 3G-n nem. A Clear Spot 4G nyolc klienst képes fogadni egyszerre, akkumulátoros üzemideje négy óra, gyártója az infomark. Az új eszközök árszabása nem éppen barátságtalan, a Clear Spot 4G ára 100 dollár alatt van egy hajszállal, illetve beépíthető az előfizetés havidíjába, ami minden hónapban kevesebb, mint 5 dollárral dobja meg az amerikai előfizetők számláját.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.