Hirdetés

Az USB-s eszközök telepítése



|

Hirdetés

Ekkor kérte a telepítőállományokat, de a hozzá adott CD-n nem talált semmit. Ezután Ismeretlen eszközként lett feltüntetve az Eszközkezelőben. Hogyan bírhatnám mégis szóra nyomtatómat?Az USB-s eszközök megjelenésével újabb telepítési problémák merültek fel. Hajdanán, ha egy eszközt behelyeztünk a gépbe, akkor a Windows újraindításkor érdeklődött a jövevény hogyléte felől. Ekkor a dobozból elővettük a flopit vagy a CD-t, a Windows pedig örült, hogy megismerhette új szerzeményünket. Az USB-s kiegészítők esetében azonban akár menet közben is rádughatjuk a számítógépre az eszközt. A Windows egyből észre is veszi, hogy valaki rendezkedik, és kéri a hozzá való meghajtót. De sajnos hiába a CD vagy a flopi, a rendszer nem találja meg rajta a szükséges információkat, a felhasználó meg kérdőn néz a gépre, így ismerkedve a Windows fura szokásaival. Az eszköz ezután meg sem moccan.

Mielőtt baltáért futnánk, van egy ötletünk: még azt megelőzően, hogy az USB-re csatlakoztatnánk az eszközt, tegyük be a meghajtóba a hozzá mellékelt flopit vagy CD-t, és indítsuk el a telepítőprogramot (ezek általában maguktól is elindulnak)! Újraindítás után már bedughatjuk az USB-s eszközt a gépbe -- ezután a Windows is barátságosabban fogadja az új jövevényt, mint azt a telepítés előtt tette volna. Ha nincs telepítő, akkor nyissuk meg a Sajátgépben a lemez tartalmát. Amennyiben csak .inf végződésű állományokat látunk, a régi, hagyományos módon kell telepíteni az eszközt (be kell dugni, és a kíváncsi Windowsnak megadni az állományok helyét).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.